L&C Poitout

GESCHIEDENIS EN OORSPRONG

L&C Poitout is één van de nieuwe en opkomende namen in de Chablis. Het estate wordt beheerd door Louis en Catherine Poitout die dit met beider passie, enthousiasme en liefde doen. Geboren en getogen in de Chablis, jeugdvrienden en door de wijn families verbonden. Chablis zat altijd al in hun bloed. In 1994 zijn zij samen een tijdje weg geweest uit de Chablis en hebben in de Elzas en in Parijs gewoond. In 2003 keerden zij terug naar de Chablis om daar hun droom te verwezenlijken; samen een bijna onvermijdelijke droom realiseren, een wijnbedrijf beginnen.

FILOSOFIE EN METHODEN

Het Domaine van L&C Poitout bestaat uit zo’n 18 hectare en omvat de eigendommen van Catherine (Chablis en Lignorelles) met die van Louis’ vader, Michel Poitout (Maligny en Villy) en het door hun gekochte Domaine in Fleys. Nu gevestigd in het hart van Chablis, kunnen ze gasten ontvangen voor proeverijen en bezoeken. Het Domaine bevat unieke percelen, voornamelijk van het noorden tot het oosten van de regio, genesteld in en rond enkele van de Grand Cru’s wijngaarden.

Deze wijngaarden hebben een uitzonderlijk terroir, in staat om echt unieke en serieuze Chablis wijnen te maken. Altijd met respect voor het land en rekening houdend met de plaatselijke flora en fauna. De druiven van de verschillende percelen worden strikt gescheiden gehouden en gevinifieerd om de authenticiteit van de wijnen te bewaren

4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren