Poitout Chablis 1er Cru Les Fourneaux

Artikelnummer
7000039160
Deze Chablis 1er Cru Vaucoupin is bleekgeel van kleur met in de neus wilde bloemen (meidoorn) en zoethout. In de smaak zacht en romig met citrustonen die schitterend in balans wordt gehouden door aroma’s van wit fruit en mineraliteit. Deze combinatie van factoren resulteert in een mooie en complexe wijn de afdronk is gul en lang.
Omschrijving
L&C Poitout is één van de nieuwe en opkomende namen in de Chablis. Het domein wordt met passie, enthousiasme en liefde beheerd door Louis en Catherine Poitout. Beide geboren en getogen in de Chablis, jeugdvrienden en door de wijnfamilies verbonden. Chablis zat altijd al in hun bloed. In 1994 zijn zij samen andere streken gaan ontdekken en hebben in de Elzas en in Parijs gewoond. In 2003 keerden zij terug om in Chablis hun droom te verwezenlijken: samen een wijnbedrijf beginnen. Domaine L&C Poitout bestaat uit zo'n 18 hectare en omvat de eigendommen van Catherine (Chablis en Lignorelles), die van Louis' vader, Michel Poitout (Maligny en Villy) en het door hun gekochte Domaine in Fleys. Nu gevestigd in het hart van Chablis, kunnen ze gasten ontvangen voor proeverijen en bezoeken. Het domein bevat unieke percelen, voornamelijk gelegen van het noorden tot het oosten van de regio, genesteld in en rond enkele van de Grand Cru wijngaarden. Deze wijngaarden hebben een uitzonderlijk terroir, in staat om echt unieke en serieuze Chablis wijnen te maken. Altijd met respect voor het land en rekening houdend met de plaatselijke flora en fauna. De druiven van de verschillende percelen worden strikt gescheiden gehouden en apart gevinifieerd om de authenticiteit van de wijnen te bewaren.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3770008538368
EAN code bottle
3770008538092
Alcohol percentage
13%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De Premier Cru Vaucoupin bevindt zich op de rechteroever van de Serein, in de buurt van Chichée.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Chablis Premier Cru
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
L&C Poitout Chablis 1er Cru Vaucoupin
Wijn/Spijs combinatie
De bijnaam van Chablis is oesterwater. Deze combinatie is klassiek, maar ook andere schaal- en schelpdieren, visgerechten en charcuterie combineren uitstekend.
Druivensoort
chardonnay,
Jaar
2022
Druivensoort
Chardonnay,