Biologische wijn

Biologische wijn

Biologische wijn wordt gemaakt van kwaliteitsdruiven die biologisch geteeld zijn, dus zonder gebruik van chemische pesticiden of kunstmest. De biologische druiven groeien uit een natuurlijk vruchtbare bodem (niet bewerkt met pesticiden) die zorgt voor een sterke plant.

Verantwoord voor mens en natuur dus.

There’s no planet B.

 

Samen met inspirerende wijnproducenten hebben wij een uniek assortiment samengesteld. Een assortiment dat met regelmaat aangevuld wordt met nieuwe wijnen die we u niet willen onthouden. Wij bieden u de mooiste wijnen met gezonde marges in het hele traject, gecombineerd met gedegen marktkennis en de best mogelijke service.

1-11 van 14
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-11 van 14
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Biologische wijn VS Biodynamische wijn

Het maken van biodynamische wijn berust op dezelfde grondprincipes als deze van de gewone biologische wijn. Toch heeft deze een meerwaarde.
In de biodynamische cultuur gaat men ervan uit dat elk levend wezen een emanatie is van de totale kosmos. Bij middel van een hemelkaart worden de werkzaamheden in en rond de wijngaard en bij de vinificatie afgestemd op de stand van de hemellichamen en op de levensritmes. Bovendien wordt gebruik gemaakt van diverse biodynamische preparaten (vergelijkbaar met homeopathische bereidingen), die op de grond en de druivenranken verstoven worden.