Follador
- Familiebedrijf opgericht in 1769
- Gianfranco Follador was één van de eerste prosecco producenten
- Alles wordt in eigen beheer gedaan
- Methode Cuve Close, 2de gisting in tank
- Follador staat voor kwaliteit en authenticiteit
De familie Follador leidt het kleine wijnbedrijf in het dorp Col San Martino dat zo’n 80 km ten noorden van Venetië ligt tussen de twee hoofdsteden van Prosecco, Valdobbiadene en Conegliano. Iedereen in het kleine dorp wijst je onmiddellijk de weg als je naar deze familie vraagt. Immers sinds de 18e eeuw is de naam Follador hier al verbonden aan wijn.
FAMILIEBEDRIJF
Vader Gianfranco Follador staat weliswaar nog steeds aan het roer maar de nieuwe generatie neemt steeds meer taken van hem over. Michele voert de algehele leiding en zijn drie zusters Francesca (oenoloog), Emanuela en Cristina nemen respectievelijk de vinificatie, administratie en export voor hun rekening. Alles is in eigen hand.
Ook de druiven komen van eigen wijngaarden al wordt er ook bijgekocht van collega wijnboeren waarmee men al lange tijd goede relaties onderhoudt. Alles ademt kwaliteit bij Follador. De most vergist op de modernste roestvrij stalen tanks met optimale extractie van geur- en smaakstoffen van de druiven. De tweede fermentatie, waarbij de mousse ontstaat, vindt plaats middels de Méthode Charmat (ook wel Cuve Close genoemd). Na dit proces laat men de wijn, langer dan gebruikelijk, op z’n lie liggen waardoor bouquet en smaak zich verder kunnen verdiepen. Dat ruik je en dat proef je; Follador staat voor kwaliteit en authenticiteit.