Champagne Castelnau

100 jaar geleden lanceerden een groep ondernemende wijnboeren in Epernay een nieuw Champagnemerk ter ere van een Franse generaal uit de eerste wereldoorlog die Generaal Curières de Castelnau heette. Vandaag de dag vormen de knowhow en inventiviteit die zij toonden, een link tussen de tradities van die tijd en het heden.

Moeder Natuur, beheerd en verzorgd door de wijnbouwers van Castelnau, geeft eind september een glorieuze overvloed aan druiven van de allerhoogste kwaliteit om te worden verwerkt tot de beste cuvées van de Castelnau Champagnes.

Keldermeester Elisabeth Sarcelet en haar team van oenologen stellen de blends samen voor de verschillende Castelnau-cuvées. deze blends hebben tijd nodig om hun ware kwaliteit en complexiteit te tonen: de Brut Reserve brengt minimaal 6 jaar door in de koele, donkere kelders waarbij de millésimé wijnen zelfs 10 jaar of soms nog langer rijpen alvorens deze op de markt komen.

In alle vier Champagne gebieden heeft Castelnau wijngaarden: de Côte des Blancs, de Montagne de Reims, De Vallée de Marne en Côte des Bar.

Oops. We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.