Champagne Castelnau Millesime

Artikelnummer
7000017041
Rijk en aromatisch, rond en soepel met hinten van abrikoos en brioche. Het is een complexe en delicate champagne met een lange afdronk.
Omschrijving
In het hart van de Champagne bevindt zich het premium Champagnehuis Castelnau. Champagne Castelnau dankt haar naam aan een heldhaftige generaal in de Eerste Wereld oorlog. In die tijd, zo rond 1912, verenigden een aantal wijnboeren zich in Reims om samen Champagne te maken. Zo konden ze gezamenlijk de kwaliteit verbeteren en kennis uitwisselen met elkaar. There’s a new kid in town! Nu meer dan 100 jaar later is het tijd voor een nieuw modern jasje, maar wel met de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen eeuw. Vintage meets modern, let’s rock and roll! Champagne Castelnau maakt onder leiding van keldermeester en wijnmaakster Elisabeth Garcelot verschillende stijlen Champagne. Voor elke gelegenheid en moment van de dag. Het team van Champagne Castelnau heeft een vrije geest en omarmt nieuwe ideeën omtrent wijn maken. Ze stoppen extra veel energie, liefde en aandacht in en aan de wijngaarden. En dat proef je terug in het glas! De boeren hebben respect voor de natuur en werken volgens een duurzaam wijnbouw beleid. Zo werken zij aan een betere en gezondere toekomst. Wijnmaakster Elisabeth Garcelot laat de flessen langer rijpen in de kelders dan gebruikelijk is voor Champagne. Zo krijg je mooiere, complexere en krachtigere Champagnes en zijn ze klaar om NU gedronken te worden. Millésimé is een Champagne van 1 oogstjaar. De kwaliteit van de druiven uit 2006 waren uitzonderlijk goed. Niet ieder jaar wordt er een millésimé gemaakt. Dat doet Castelnau alleen in uitzonderlijke jaren. De cuvée bestaat voor de helft uit Chardonnay, dertig procent Pinot Noir, die de stevigheid geeft aan de wijn en twintig procent Pinot Meunier. Na een lange rijping op fles van twaalf jaar in de kelders van Reims en heel veel geduld ontstaat een zachte verfijnde mousse en een delicate smaak. Millésimé 2006 laat je geroosterde noten, toast en rijp geel fruit ontdekken in je neus en mond. Deze worden ondersteund met een subtiele frisheid van munt en eucalyptus. Het resultaat van de beste kwaliteit hand geplukte druiven uit een uitzonderlijk jaar en twaalf jaar geduld is uiteindelijk een puur, intens en aromatisch glas champagne. Bij deze droge millésimé hoort een delicate keuken. Denk aan de Franse keuken met verfijnde visgerechten als zeeduivel of gerechten met truffel maar probeer ook eens een stevige groententaartje of gerechten uit de Oosterse keuken met een kruidige touch. De International Wine & Spirits Competition geeft deze bijzondere champagne 95 van de 100 punten in hun beoordeling. Dat is ook een goede reden om deze fles te openen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3257941003004
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3257941003028
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Champagne, Reims
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
CHAMPAGNE
Seal / afsluiting
Champagne Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Rijk en aromatisch, rond en soepel met hinten van abrikoos en brioche. Het is een complexe en delicate champagne met een lange afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Bij deze droge millésimé hoort een delicate keuken. Denk aan de Franse keuken met verfijnde visgerechten als zeeduivel of gerechten met truffel maar probeer ook eens een stevige groententaartje of gerechten uit de Oosterse keuken met een kruidige touch.
Druivensoort
chardonnay, pinot meunier, pinot noir
Druivensoort
Chardonnay,Pinot Noir,Pinot Meunier