Terres Quero Malbec

Artikelnummer
7000038325
Het bouquet verrast met fruitige aroma's (pruimen en kersen) met subtiele tonen van vanille die zichin de zachte smaak voortzetten met ronde tannines.Goede structuur en lange afdronk. Wijnmaker Bruno Kessler heeft samen met zijn team de authenticiteit van Argentinië weten te combineren met het moderne smaakprofiel van de Nederlandse consument. De zon in het logo staat voor de Sol deMayo, het nationale kenmerk van de onafhankelijkheid van het Argentijnse volk.
Omschrijving
De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van deAndes. Het is er droog, zeer droog zelfs. Dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. De belangrijkste wijnprovincie is Mendoza die onderverdeeld is in vijf regio's waarvan Valle del Uco de beste wijnenproduceert. Ondanks de hitte wordt dit gebied als koel aangemerkt dankzij de ligging op 1100 meter hoogte. Wijnmaker Bruno Kessler heeft met zijn team een serie wijnen gecreëerd die expressie geven aan de typische druivenrassen die Argentiniëvoortbrengt. Hij stuitte op de wijngaarden van Terres Quero (vert. Land om van te houden) in de Uco vallei. Samen met de wijnmakers van Los Helechos heeft hij in deze serie de authenticiteitvan Argentinië weten te combineren met het modernesmaakprofiel van de Nederlandse consument. Zo ook met deze Malbec. Na een handmatige oogst volgde een moderne vinificatie met koude maceratie en eenfermentatie met geselecteerde gist onder gecontroleerde temperatuur. Na een natuurlijke malolactische gisting was keldermeester van mening: ¡un vino delicioso! De zon in het logo staat voor de Sol de Mayo, het nationale kenmerk van de onafhankelijkheid van het Argentijnse volk.Proefnotities:Het bouquet verrast met fruitige aroma's (pruimen en kersen) met subtiele tonen vanvanille die zich in de zachte smaak voortzetten met ronde tannines. Goede structuur en lange afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
7790314074400
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
7790314074318
Alcohol percentage
13.5%
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
Op 1100 meter hoogte
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Mendoza
Seal / afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Terres Quero Malbec
Wijn/Spijs combinatie
Een echte vleeswijn die uitstekend past bij rundvlees op alle mogelijke manieren bereid, lamsvlees van de grill of uit de oven, varkensvlees van de grill, vleesgerechten met truffel of andere paddestoelen, stoofpotten.
Druivensoort
malbec,
Jaar
2023
Druivensoort
Malbec,