Terres Quero

Bruno Kessler is samen met zijn team op zoek gegaan naar een serie wijnen om invulling te geven aan de typische druivenrassen die Argentinië voortbrengt.  Hij stuitte op de wijngaarden van Terres Quero  (‘land om van te houden’) in de Uco-vallei. De zon in het logo van Terres Quero staat voor de Sol de Mayo; het nationale kenmerk van de onafhankelijkheid van het Argentijnse volk. Samen met de wijnmakers van Los Helechos weet Bruno in deze serie de authenticiteit van Argentinië te combineren met het modern gewenste smaakprofiel van de Nederlandse consument.

Uco-vallei
Tussen de wilde flora, beken en rivieren, omringd door aroma’s van jarilla, tijm, wijnruit en duizenden kruiden, ontspruit de Uco-vallei in al haar schoonheid. Het is een bron van puurheid en vitaliteit, de natuurlijke velden klimmen door het majestueuze landschap van de Andes en creëren een groots uitzicht. Land om van te houden. Terres Quero neemt je mee naar dit prachtige gebied. Naast de wijngaarden vind je natuurlijke varens in de Uco-vallei, welke getuigen van bergachtige formatie. De varens staan vlak bij de wijngaarden van Terres Quero, en markeren de oorsprong van deze vallei. Bovendien fungeren zij als een natuurlijke hulpbronnen voor voeding en groei.

De wijngaarden van Terres Quero liggen op 1100 meter boven zeeniveau. Deze ligging biedt uitzonderlijke omstandigheden voor de wijnbouw. Wijnmaker Bruno Kessler leidt het team welke allen gepassioneerd zijn over het maken van de wijnen van Terres Quero.

  • 4e generatie familiebedrijf
  • Nummer 1 in het premium wijnsegment in Argentinië
  • Enige wijnhuis wat een C.D.O wijn heeft en die ook mag exporteren
  • In bezit van vele wijngaarden in de beste gebieden
  • Focus op de Malbec maar ook loyaal aan druiven als Torrotnes en Bonarda
3 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
3 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren