Mandy Kuipers

Champagne Castelnau

De champagnestreek is een breiwerk van vele growers, coöperaties, kleine en grote merken. Eén van de vele steekjes aan deze trui is dus Castelnau. 100 jaar geleden lanceerden een groep ondernemende wijnboeren in Epernay een nieuw Champagnemerk ter ere van een Franse generaal uit de eerste wereldoorlog die Generaal Curières de Castelnau heette. Een familie uit Epernay was drie generaties lang eigenaar van het huis, totdat in 2003 een nieuwe coöperatie - La Coopérative Regionale des Vins de Champagne - het huis overnam. Deze coöperatie maakt meerdere champagnes, maar Castelnau is het boegbeeld. De druiven komen van de beste wijngaarden uit het in het totaal 900 hectares tellende arsenaal. In alle vier Champagne gebieden heeft de coöperatie wijngaarden: de Côte des Blancs, de Montagne de Reims, De Vallée de Marne en Côte des Bar.

 

Toppers

 

Castelnau brengt jaarlijks een kleine half miljoen flessen op de markt. Hieronder vallen de Brut, een Brut réserve, een Brut rosé. Tot slot zijn er nog een Brut vintage 2000 en een Blancs de Blancs vintage te krijgen. Die laatste twee zijn de toef op de taart van De Castelnau. De instapproducten hebben al een fantastisch prijs/kwaliteitsniveau. Bij de Blancs de Blancs Millisimé  met 100 % chardonnay uit de Montagne de Reims, Mont de Berru en Montgueux begint De Castelnau zwaar te imponeren met toasttonen, zwoel fruit en een lange afdronk. Eenmaal gedronken, niet snel vergeten. De Brut Vintage met 50% chardonnay, 21 % pinot noir en 29 % pinot meunier is lichter en eleganter. Een kwestie van smaak welke van deze beter bevalt.

Cafe de Paris

Als je ooit in Parijs bent geweest, blijft de betovering bestaan. Je blijft denken aan de typerende Franse caféetjes en hun bruisende sferen. Naar een plek waar je vrienden ontmoet aan de bar, je neervlijt in een comfortabele fauteuil of nieuwe mensen leert kennen op het terras. Het merk Café de Paris biedt een diversiteit aan zachte en verfrissende stille wijnen & mousserende wijnen.

Nieuw in het assortiment zijn de stille wijnen van Café de paris!
Een gezellig en vrolijk diner met vrienden, of lekker borrelen na het werk? Café de Paris is de perfecte partner voor elke gelegenheid! Café de Paris biedt een ongecompliceerde ervaring voor alle soorten wijnliefhebbers die op zoek zijn naar dat vleugje spontaniteit. De stille wijnen van Café de Paris biedt dat speciale en unieke dat typerend is voor wijnen uit het zuidwesten. Elke slok geeft je de frisheid van het fruit en het ontwapenende aroma van zongerijpte druiven. Laat  je verleiden door een wijn met een fruitig en levendig karakter. 

Ook heeft Café de paris heerlijke dorstlessende mousserende wijnen – methode Charmat - die je graag als aperitief drinkt. Dat Café de Paris het meest geschonken aperitief in Frankrijk is dan ook geen verassing. Het idee om een licht bubbelend en verfrissende wijn te ontwikkelen ontstond in Parijs, als eerbetoon aan deze mooie stad waar in alle caféetjes iedere dag weer mousserende wijnen geschonken worden. Vandaag de dag zijn de mousserende wijnen van Café de Paris niet weg te denken uit het straatbeeld en behoort Café de Paris tot de 10 best verkochte Franse mousserende wijnmerken wereldwijd.

Café de Paris draait om gezelligheid, vriendschap en blijheid. Het maakt niet uit hoe laat het is, er is altijd een goed moment om een glas Café de Paris te drinken. Open een fles Café de Paris mousserend en waan je in Parijs.

Ice: Café de Paris heeft naast Brut en Rosé ook een Ice versie die ijskoud en on-the-rocks heerlijk is.

Mild: De mousserende wijnen hebben een mild alcoholgehalte van 11,5 en 11% (Ice).

Hef het glas van Café de Paris in gezelschap van vrienden of gewoon even helemaal met jezelf voor even dat mooie moment, santé!

Leveranties Voorjaarsfeestdagen

<p>De komende periode biedt weer een mooie uitdaging aan onze logistieke partner qua capaciteit. Daarom stellen wij u hierbij alvast op de hoogte van de aangepaste leverdagen.<p>

Lees meer

De lente is er!

In 2022 is het terras dé plek voor borrelen en beleven

 

Dat betekent ook dat de terrassen weer volop open gaan. Horeca-kenners voorspellen verschillende trends voor het aankomende seizoen. Onze persoonlijke favorieten: de buitenbar en biertuin. Maar hoe geef je hier voor wijnliefhebbers een smaakvolle draai aan?

Lees meer