M. Chapoutier

 

Michel Chapoutier is een van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In 1990 nam 26 jaar oude Michel het in Tain l’Hermitage gevestigde familiebedrijf uit 1808 over en bracht de reputatie van het huis naar de top van de Rhône. Zijn wijnen zijn een standaard geworden niet alleen voor Hermitage wijnen, maar voor de hele Rhône-vallei. Het magazine Wine & Spirits noemt hem een levende legende en ook wijngoeroe Robert Parker prees hem in The Wine Advocate de hemel in en waardeerde in de afgelopen jaren vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!

BIODYNAMISCHE WIJNBOUW

Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw met groot respect voor de natuur en het terroir koestert hij het familie motto “Fac et Spera” oftewel “Doe en Hoop”. Aandacht voor elk perceel, luisterend naar de wereld, het milieu en anticiperend op de behoefte van de aarde.

BIJZONDERE ETIKETTEN MET BRAILLE

M. Chapoutier introduceerde in 1996 als eerste wijnproducent etiketten met braille op de Monier de la Sizeranne Hermitage wijn. Deze wijn is een eerbetoon aan de Sizeranne familie, die de wijngaard eerst in bezit had. In het bijzonder Maurice de La Sizeranne, voorzitter van de Frans vereniging voor Blinden en ontwikkelaar van de verkorte versie van het braille schrift. Op elke fles staat de producent, het jaargang, de wijngaard en regio en de kleur in braille.

  • Familiebedrijf, een toonaangevend wijnhuis in de Rhône vallei
  • Eén van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers
  • 5 van Chapoutier's wijnen een 100% Robert Parker score
  • Braille etiketten
  • Michel Chapoutier is een visionair en pionier in biodynamische wijnbouw
Oops. We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In 1990, op de leeftijd van 26 jaar, nam hij het oude in 1808 gestichte en in Tain-l'Hermitage gevestigde familiebedrijf over en bracht de reputatie van het huis naar de top van de Rhône. Zijn wijnen zijn een standaard geworden niet alleen voor Hermitage wijnen maar voor de hele Rhône-vallei..

 Het magazine Wine & Spirits noemt hem een levende legende en ook wijngoeroe Robert Parker schreef in The Wine Advocate Michel Chapoutier de hemel in en waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!

 BIJZONDERE ETIKETTEN MET BRAILLE

M. Chapoutier introduceerde in 1996 als eerste wijnproducent etiketten met braille op de Monier de la Sizeranne Hermitage wijn. Deze wijn is een eerbetoon aan de Sizeranne familie, die de wijngaard eerst in bezit had. En in het bijzonder aan lid van de familie Maurice de La Sizeranne, voorzitter van de Franse vereniging voor Blinden en ontwikkelaar van de verkorte versie van braille schrift. Op elke fles staat de producent, het jaargang, de wijngaard en regio en de kleur in braille.

 BIODYNAMISCHE WIJNBOUW

Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw met groot respect voor balans in de natuur en koestert het familie motto "Fac et Spera" oftewel "Doe en Hoop". Chapoutier heeft groot respect voor de natuur en het terroir. Aandacht voor elk perceel, luisterend naar de wereld, het milieu en anticiperend op de behoefte van de aarde.