Terres Quero Chardonnay

Artikelnummer
7000017544
Helder geel van kleur met een zweempje groen. Het bouquet verleidt met aroma's van bloemen en fruit m.n. citrustonen. De smaak is zowel mild als verfrissend, fraai in balans, niet te zwaar en meteen aanhoudende afdronk. Wijnmaker Bruno Kessler heeft samen met zijn team de authenticiteit van Argentinië weten te combineren met het moderne smaakprofiel van de Nederlandse consument. De zon in het logo staat voor de Sol de Mayo, het nationale kenmerk van de onafhankelijkheid van hetArgentijnse volk.
Omschrijving
De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van deAndes. Het is er droog, zeer droog zelfs. Dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. De belangrijkste wijnprovincie is Mendoza die onderverdeeld is in vijf regio's waarvan Valle del Uco de beste wijnenproduceert. Ondanks de hitte wordt dit gebied als koel aangemerkt dankzij de ligging op 1100 meter hoogte. Wijnmaker Bruno Kessler heeft met zijn team een serie wijnen gecreëerd die expressie geven aan de typische druivenrassen die Argentiniëvoortbrengt. Hij stuitte op de wijngaarden van Terres Quero (vert. Land om van te houden) in de Uco vallei. Samen met de wijnmakers van Los Helechos heeft hij in deze serie de authenticiteitvan Argentinië weten te combineren met het modernesmaakprofiel van de Nederlandse consument. Zo ook met deze Chardonnay. Na een handmatige oogst en moderne vinificatie met lange maceratie en een fermentatie met geselecteerde gist onder gecontroleerde temperatuur was het eindoordeel vande keldermeester: ¡estupendo! De zon in het logo staat voor de Sol de Mayo, het nationale kenmerk van de onafhankelijkheid van het Argentijnse volk.Proefnotities: Helder diep geel van kleur met een zweempje groen. Het bouquet verleidt met aroma's van bloemen en fruit m.n. citrustonen. De smaak iszowel mild als verfrissend, fraai in balans, niet te zwaar en met een aanhoudende afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
7790314074394
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
7790314074325
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
Op 1100 meter hoogte
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Mendoza
Seal / afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Terres Quero Chardonnay
Wijn/Spijs combinatie
Schaal- en schelpdieren: oesters, kreeft, langoustines, garnalen en krab. Vlees: kalfs- en varkensvlees Gevogelte: kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend Wild: konijn (bijvoorbeeld in mosterdsaus) Kaas: romige witschimmelkazen zoals Brie, Chaourceen vergelijkbare soorten.
Druivensoort
chardonnay,
Jaar
2021
Druivensoort
Chardonnay,