Tenuta Cà Bolani Refosco Dal Peduncolo Doc

Artikelnummer
7000037441
Donker rood met een purperen zweem. Bouquet van kersenjam met een vleugje kruiden en hars. De krachtige smaak is in heerlijk contrast met de opwekkende fruitige frisheid waarbij de zachte tannines de lange afdronk fraai omlijsten. Refoscois hier een autochtoon druivenras met unieke aromatische eigenschappen die je bij geen andere druif terugvindt. Drink 'm niet te lauw. Tijdens warme dagen even een paar uurtjes in de koelkast is aan te bevelen.
Omschrijving
Het wijngebied Friuli ligt in het noordoosten van Italië. Het klimaat staat onder invloed van een mix van luchtstromen van de Alpen en de Adriatische Zee. Zo'n 100 km. ten oosten van Venetië ligt rond het oude Romeinse plaatsje Aquiliea de geboortegrond van deze wijn en waar deterroir voor een groot deel bestaat uit zand, kleien kiezels. Naamgever van het wijngoed is de adellijke familie Bolani die het bezit in 1970 overdeed aan de familie Zonin die de reputatie verder heeft uitgebouwd. Refosco is hier een autochtoon druivenras met unieke aromatische eigenschappen die je bij geen andere druif terugvindt. Er bestaan zeker zo'n vier verschillende soorten waarbij de refosco dal peduncolo rosso (vert: refosco met de rode steel) de hoogste kwaliteit wordt toegedicht. Na het ontstelen en kneuzen druiven ondergaat de most eenmaceratie en fermentatie van 8 tot 12 dagen met optimale extractie van kleur, geur en smaakstoffen. Vervolgens vindt de malolactische gisting plaats waarna de wijn voor de botteling nog enige tijd rijpt op eiken vaten. Proefnotitie:Donker rood met een purperen zweem. Bouquet van kersenjam met een vleugje kruiden en hars. De krachtige smaak is in heerlijk contrast met de opwekkende fruitige frisheid waarbij de zachte tannines de lange afdronk fraai omlijsten. Drink 'm niet te lauw. Tijdens warme dagen even een paaruurtjes in de koelkast is aan te bevelen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8002235011280
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
8002235496155
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
Aquileia, Friuli. Op zeehoogte, niet ver van de Adriatische Zee.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Friuli-Venezia Giulia
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Ca' Bolani Refosco dal Peduncolo Rosso
Wijn/Spijs combinatie
Multi inzetbaar door zijn fruitige karakter en op tal van momenten; als aperitief, bij voorgerechten, rood vlees en stoofschotels, belegen en oude kazen.
Druivensoort
Refosco,
Jaar
2021
Druivensoort
Refosco,