Poitout Chablis 1er Cru Vaucoupin

Artikelnummer
7000039828
Deze Chablis 1er Cru Vaucoupin is bleekgeel van kleur met in de neus wilde bloemen (meidoorn) en zoethout. In de smaak zacht en romig met citrustonen die schitterend in balans wordt gehouden door aroma’s van wit fruit en mineraliteit. Deze combinatie van factoren resulteert in een mooie en complexe wijn de afdronk is gul en lang.
Omschrijving
L&C Poitout is één van de nieuwe en opkomende namen in de Chablis. Het estate wordt beheerd door Louis en Catherine Poitout die dit met beider passie, enthousiasme en liefde doen. Geboren en getogen in de Chablis, jeugdvrienden en door de wijn families verbonden. Chablis zat altijd al in hun bloed. In 1994 zijn zij samen een tijdje weg geweest uit de Chablis en hebben in de Elzas en in Parijs gewoond. In 2003 keerden zij terug naar de Chablis om daar hun droom te verwezenlijken; samen een wijnbedrijf beginnen. Het Domaine van L&C Poitout bestaat uit zo'n 18 hectare en omvat de eigendommen van Catherine (Chablis en Lignorelles) met die van Louis' vader, Michel Poitout (Maligny en Villy) en het door hun gekochte Domaine in Fleys. Nu gevestigd in het hart van Chablis, kunnen ze gasten ontvangen voor proeverijen en bezoeken. Het Domaine bevat unieke percelen, voornamelijk van het noorden tot het oosten van de regio, genesteld in en rond enkele van de Grand Cru’s wijngaarden. Deze wijngaarden hebben een uitzonderlijk terroir, in staat om echt unieke en serieuze Chablis wijnen te maken. Altijd met respect voor het land en rekening houdend met de plaatselijke flora en fauna. De druiven van de verschillende percelen worden strikt gescheiden gehouden en gevinifieerd om de authenticiteit van de wijnen te bewaren. De cuvée “Vaucoupin” is afkomstig van één van de mooiste delen binnen de appellatie. De op het westen gelegen wijngaarden profiteren in de middag van de warmte en de koelte in de avond. Deze wijn ondergaat ook een malolachtische vergisting. Rijping in temperatuur gecontroleerde RVS vergistingstanks. Deze Chablis 1er Cru Vaucoupin is een ongecompliceerde wijn . Bleek geel van kleur. In de neus wilde bloemen (meidoorn) en zoethout. In de smaak zacht en romig met citrus tonen dat schitterend in balans wordt gehouden door de frisse zuurgraad en de mineraliteit. Deze wijn heeft een lange afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3770008538269
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3770008538108
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De Premier Cru Vaucoupin bevindt zich op de rechteroever van de Serein, in de stad Chichée.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
CHABLIS
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
L&C Poitout Chablis 1er Cru Vaucoupin
Wijn/Spijs combinatie
De bijnaam van Chablis is Oesterwater. Deze combinatie is klassiek, maar ook andere schaal- en schelpdieren, visgerechten en charcuterie combineren uitstekend.
Druivensoort
chardonnay,
Jaar
2023
Druivensoort
Chardonnay,