Martinez Fine Tawny Port

Artikelnummer
7000033450
Heldere, oranje-bruine kleur. De aroma's combineren gedroogd fruit en zachte karamel noten. In de mond toont de port een ideale balans tussen jeugdig rood fruit smaken en de zachtheid die afkomstig is van vatrijping. Eindigend met een bevredigend balans van rijkdom en elegantie
Omschrijving
Martinez werd opgericht in 1790 door de Spanjaard Sebastian Gonzalez Martinez. In 1822 werd hij vergezeld door een Engelsman, John Peter Gassiot, een lid van de Royal Society. Tegen de tijd dat Sebastian Martinez met pensioen ging in 1849, was het bedrijf de grootste verlader van Port naar het Verenigd Koninkrijk, met eigen loges in Porto verworven in 1834. In 2006 werd Martinez overgenomen door de familie Symington,wijnmakers in de Douro-vallei gedurende vijf generaties en de grootste wijngaard eigenaars. De familie is een van de toonaangevende producenten van premium ports en Martinez heeft geprofiteerd van hun diepgaande kennis van de Douro's rijkdom aan terroirs en van hun wijnbouw expertise.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
5010867503342
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
5010867503090
Alcohol percentage
19%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Portugal
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Douro
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Martinez, Fine Tawny Port
Wijn/Spijs combinatie
Het is klaar om te drinken zodra het gebotteld is en heeft geen geen verdere rijping nodig. Het hoeft niet te worden gedecanteerd. Perfect gekoeld geserveerd aan het eind van een maaltijd met gedroogd fruit of romige desserts. Geschikt voor alle gelegenheden.
Rijping
Martinez Fine Tawny wordt geproduceerd uit mengsels van traditionele Portugese soorten (zoals Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz) uit de Douro-vallei. De rijping vindt plaats in onze Lodges in Vila Nova de Gaia in een combinatie van grote en kleine eiken vaten.
Druivensoort
Tinta Barroca, tinta roriz, touriga franca, touriga nacional, Tinto Cão
Druivensoort
Touriga Nacional,Touriga Franca,Tinta Barroca,Tinta Roriz,Tinto Cão