Julio Bastos Dona Maria Amantis Viognier Reserva

Artikelnummer
7000039899
Een bouquet van mango, sinaasappel en peer dat vervolgt in een zijdezachte smaak met een frisse zuurgraad en een prachtige structuur en balans, waarin een vleugje eiken mooi geïntegreerd is. Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Het prachtige wijndomein was destijds een geschenk vankoning João V aan een van zijn hofdames, Dona Maria, op wie hij hopeloos verliefd was. Hier werkt men volgens de modernste technologie maar daarnaast ook nog volgens de oude methode om de druiven met voeten te treden.
Omschrijving
Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Ondanks de droogte en het warme weer in dit gebiedspeelt de wijnbouw een grote rol. 170 km. ten oosten van Lissabon ligt het plaatsje Estremoz methet paleisachtige huis Dona Maria dat dateert uit de 18e eeuw. Destijds was het een geschenk van koning João V aan een van zijn hofdames, Dona Maria, op wie hij hopeloos verliefd was. Op dit prachtige, oude domein wordt wijn gemaakt volgens de modernste technologie maar daarnaast is ook de methode om de druiven met voeten te treden in de beroemde "lagares" hier nog steeds actueel. De wingerd beslaat 80 ha waarvan 12 ha met witte en 68 met rode druiven is beplant. De terroir bestaatuit klei en kalk die water vasthoudt waardoor geenirrigatie nodig is. De druivensoort viognier, die zijn zegetocht begon in het noordelijke Rhônedal, is in de mode en levert doorgaans zeer volle wijnen op met een bijna even opvallende en krachtige geur als de gewurztraminer. De druiven worden handmatig geoogst waarna de mostzo'n 20 dagen op Frans eiken gist en bâtonnage wordt toegepast om een ronder en aromatischer karakter te verkrijgen. Aansluitend rijpt de jongewijn 6 maanden op eiken. Een zeer gastronomische wijn die goed kan ouderen is het resultaat. Op dronk en houdbaar, mits goed bewaard, tot 12 jaar na de oogst.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
25600395700142
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
5600395700308
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Portugal
Ligging wijngaard
Op een hoogte van 450 meter
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Alentejo
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Julio Bastos, Dona Maria Amantis Reserva Branco
Wijn/Spijs combinatie
Gerookte vis zoals haring, sardines en zalm, forel, gegrilde vis, gerookte ham, carpaccio, gegrild gevogelte, pasta met witte saus, zachte kazen, bijvoorbeeld brie en camembert
Druivensoort
viognier,
Jaar
2023
Druivensoort
Viognier,