Great Expectations Triangle

Artikelnummer
7000030944
Diep karmozijn rood met paarsachtige tint. Prominent in de neus het aroma van sigarenkistjes en bramen. Het subtiele gebruik van eiken zorgt voor complexiteit en structuur. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde wijnmaker Jan du Toit tot de serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen.
Omschrijving
Het Zuid-Afrikaanse estate Goedverwacht ligt in deBreederivier vallei in het district Robertson Valley, zo'n 150 km ten oosten van Kaapstad. De 130 ha. tellende wijngaard heeft verschillende soorten terroir waar de verschillende druivensoorten op zijn afgestemd. Het warme en droge klimaat en het ontbreken van zware industriezorgen voor ideale omstandigheden. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen. De kraanvogels op het etiket zijn vliegend afgebeeld en staan met hun beweging symbool voor het constant zoeken en streven naar verbetering ennieuwe horizons. Op een perceel met een terroir van verweerde schalie met een hoog gehalte aan kalk excelleren de cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot. Deze cépages worden afzonderlijk van elkaar gevinifieerd onder gecontroleerde temperatuur. Na een rijping van 14 maanden op Frans eiken vindt deassemblage plaats. Voorafgaand aan de botteling krijgt de wijn nog een lichte filtratie.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
16005915000436
EAN code bottle
6005915000439
Alcohol percentage
13.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Zuidelijke helling
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Zuid-Afrika
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Great Expectations Triangle
Wijn/Spijs combinatie
Een echte maaltijdwijn bij: Vlees: rundvlees, kalfslever, lamsvlees (lamsbout en lamsrug) Wild: klein wild als bijvoorbeeld haas (hazenrug),duif, wilde eend Kaas: harde kazen, in het bijzonder een belegen Goudse
Bodem type
verweerde schalie met een hoog gehalte aan kalk
Druivensoort
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot
Jaar
2021
Druivensoort
Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc,Merlot