Follador Torri di Credazzo Cru Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra

Artikelnummer
7000038181
De Cuvée "Torri di Credazzo" maakt Follador van druiven die exclusief uit hun wijngaard op de heuvel rond de Torre di Credazzo komen. Een single vineyard Topprosecco dus. De Torre behoren tot een oud kasteel dat hier duizend jaar geleden heeft gestaan. Deze bijzondere Prosecco heeft fijne en aanhoudende belletjes en aroma's van appel, perzik en rozenblaadjes. Hij heeft een heerlijke soepele, volle smaak met een opwekkende afdronk.
Omschrijving
Sinds 1769 houdt de familie Follador zich bezig met wijn. In 1970 ging Gianfranco Follador zich richten op de productie van mousserende wijnen in het productiegebied Valdobbiadene. Hij was hiermee één van de eersten. Van jongs af aan heeft Gianfranco zijn kinderen de passie voor wijn en Prosecco meegegeven. Zodoende zijn de zoon en de 3 dochters nu allen actief in het bedrijf, samen met hun ouders. De consumptie van de mousserende wijnen die al snel Prosecco werden genoemd naar de naam van de druif waarvan hij werd gemaakt, nam een enorme vlucht. In 2009 kreeg de Conegliano-Valdobbiadene regio (het beste gebied voor Prosecco) de DOCG status. Dit was een beloning voor de wijnbouwers voor hun jarenlange toewijding aan kwaliteit. Tevens mag hier de aanduiding 'Superiore' aan de naam Prosecco worden toegevoegd. De druiven voor deze bijzondere Prosecco komen uit de eigen wijngaard gelegen op de heuvel rond de Torri di Credazzo. De klei en kalkhoudende bodem in combinatie met de Zuid-West ligging op een hoogte van 280m maken van deze wijngaard een toplocatie. De goed gerijpte druiven worden handmatig geoogst en daarna volgt de maceratie gedurende 12-18 uur. Vervolgens de eerste gisting in open vaten en daarna de tweede gisting in autoclaaf (gesloten druktank) die bij een temperatuur van 16-18°C 90 tot 120 dagen duurt. Dit wordt de lange Charmat methode genoemd. Deze Top Prosecco heeft fijne en aanhoudende belletjes en aroma's van appel, perzik en rozenblaadjes. Hij heeft een heerlijk soepele, volle smaak met een opwekkende afdronk
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8033237680464
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
8033237680402
Alcohol percentage
11.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
De druiven voor deze cuvee komen van de familiewijngaarden in het gebied 'Torri di Credazzo'. Deze wijngaarden zijn de oudste van het Valdobbiadene gebied en liggen op een hoogte van 280 meter boven zeeniveau. Deze Follador wijngaarden hebben een bijzonder bevoorrechte positie binnen de gecontroleerde Prosecco DOCG. Het terroir in deze wijngaard geeft de wijn een perfecte combinatie van zuren, fruit en minerale tonen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Veneto
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Follador, Prosecco Superiore DOCG Torre di Credazzo
Wijn/Spijs combinatie
Voortreffelijk met pasta, risotto met vis en schelpdieren.
Rijping
120 dagen volgens lange charmat methode.
Bodem type
Klei- en kalkrijke bodem.
Druivensoort
glera,
Jaar
2022
Druivensoort
Glera,