Clos La Madeleine Grand Cru Classé

Artikelnummer
7000033195
De Magdelaine regio brengt de grootste wijnen van Saint-Émilion voort, al sinds hier de eerste druivenstokken werden aangeplant in de zesde eeuw. Zo ook de Clos La Madeleine. Na de alcoholische gisting in RVS tanks en houten vaten ondergaat deze wijn malolactische gisting in nieuw, Frans eiken. De wijn rijpt daarna nog 16 tot 18 maanden. Het levert een typische Clos La Madeleine wijn op: charmant, elegant en met een opmerkelijk minerale toon. De perfecte vertaling van het nobele terroir van de wijngaard.
Omschrijving
Clos La Madeleine, een juweel van een wijngaard van slecht 2,3 hectare groot, is gesitueerd op het zuidelijke plateau en de terrassen van Saint-Émilion, vlakbij de wijngaard van Château Bélair-Monange. Het estate werd aangekocht door Jean-Pierre Moueix in september 2017. De Magdelaine regio brengt de grootste wijnen van Saint-Émilion voort, al sinds hier de eerste druivenstokken werden aangeplant in de zesde eeuw. De bodem van de Clos La Madeleine wijngaard bestaat voornamelijk uit kalksteen en klei. De handmatige oogst wordt tot tweemaal toe geressorteerd waardoor enkel de optimaal rijpe druiven overblijven. Na de alcoholische gisting in RVS tanks en houten vaten ondergaat de wijn malolactische gisting in nieuw, Frans eiken. De wijn rijpt daarna nog 16 tot 18 maanden. Het levert een typische Clos La Madeleine wijn op: charmant, elegant en met een opmerkelijk minerale toon. De perfecte vertaling van het nobele terroir van de wijngaard.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3328155013056
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3328155013049
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Clos La Madeleine, een juweel van een wijngaard van slecht 2,3 hectare groot, is gesitueerd op het zuidelijke plateau en de terrassen van Saint-Émilion, vlakbij de wijngaard van Château Bélair-Monange. Het estate werd aangekocht door Jean-Pierre Moueix in september 2017.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
SAINT EMILION
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Clos La Madeleine, Grand Cru Classé
Wijn/Spijs combinatie
Dinerwijn voor bij verfijnde gerechten. Gevogelte zoals eendenborst, maar ook bij biefstuk, ossenhaas, reebiefstuk, hert en rijpe harde kaassoorten.
Druivensoort
cabernet franc, merlot
Jaar
2019
Druivensoort
Merlot,Cabernet Franc