Château de Beaulon Pineau des Charentes Rouge 5 ans

Artikelnummer
7000016565
Zoet, vol en krachtig met een zachte, pittige afdronk. Gekonfijte kers, gedroogd fruit en wat marsepein komen in de geur en smaak voor. Pineau des Charentes is een zogenaamde vin de liqueur uit de Cognac. In Frankrijk wordt het als zoet aperitief en als digestief geserveerd. Ook een aanrader bij kaas.
Omschrijving
Pineau des Charentes is een zogenaamde vin de liqueur uit het Cognacgebied. Aan het druivensap dat net begint te gisten wordt cognac van ten minste een jaar oud toegevoegd. Het alcoholgehalte stijgt ineens naar 17 à 18%. De vergisting stopt en de onvergiste suikers geven de vin de liqueur zijn zoete smaak. De rode Château de Beaulon heeft vijf jaar op vat gerijpt. De wijn is zoet, zwoel, zacht en krachtig. Gekonfijte kersen, gedroogd fruit en een vleug marsepein komen in de geur en smaak voor. De zoete, volle wijn heeft een pittige afdronk. Gekoeld lekker als aperitief en ook een aanrader als kaaswijn en digestief.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
33041160604064
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3304116060000
Alcohol percentage
18%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Gelegen op de heuvels ten noorden van de Gironde in het afgebakende gebied van Cognac, tegenover de Medoc. Hoogte variërend tussen de 23 en 52 meter.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
CHARENTES MARITIMES
Seal / afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château de Beaulon, Pineau des Charentes Rouge 5 ans
Wijn/Spijs combinatie
De Pineau de Charantes 5 Years Old Rouge is een ideaal aperitief en kan ook goed in een cocktail worden gebruikt. Met name de tonen van meloen en aardbei maken deze vin de liqueur hier uitermate geschikt voor. Indien bij de kaas geserveerd gaat de voorkeur uit naar jong-belegen en belegen pittige kazen.
Rijping
5 jaar op hout uit de bossen van Troncais.
Bodem type
De wijngaarden staan op een heuvelachtige kalk en klei ondergrond.
Druivensoort
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot
Druivensoort
Merlot,Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc