Château Bélair-Monange, Premier Grand Cru Classé

Artikelnummer
7000014661
Château Bélair-Monange heeft altijd in de top van het klassement van de Premiers Grands Crus gestaan. De wijn heeft impressies van zwart fruit en rode pruimen. Rijk met weelderige tannines en frisse, zwarte kersen. In de zeer lange afdronk een satijnachtige textuur.
Omschrijving
Château Bélair-Monange heeft altijd in de top van het klassement van de Premiers Grands Crus gestaan en zijn oorsprong gaat naar het schijnt terug tot het oude Gallië. Toen Guyenne (later Aqitanië) onder Engelse heerschap stond in de 14e eeuw was de heer Robert de Knolles majoor en gouverneur van Guyenne. Een eeuw later nadat koning Charles VII van Frankrijk Guyenne heroverde, veranderden de Knolles nakomelingen hun naam in het Franse Canolle en hadden het château in handen tot de Franse Recolutie uitbrak. Vanaf het begin van de 19e eeuw won het château aan goede reputatie en was het de eerste in Bordeaux die op het château ging bottelen (in het jaar 1802). In 1916 kocht de Dubois-Challon familie het estate en legde de naam Bélair vast. Na de dood van Madame Dubois-Challon in 2003 erfde meneer Delbeck het landgoed. In 2008 kocht Jean-Pierre Moueix de wijngaard. Het nieuwe team ving direct aan met een complete renovatie van dit prachtige estate. In 2008 volgde eerste oogst met de gewensste kwaliteit. Ter nagedachtenis van Anne-Adèle Monange die getrouwd was met Jean Moueix en de eerste vrouw in de familie was die zich vestigde in Saint-Emilion in 1931, wijzigde de naam van de wijngaard vanaf 2008 in Château Bélair-Monange. De wijn heeft impressies van zwart fruit en rode pruimen. Rijk met weelderige tannines en frisse, zwarte kersen. In de zeer lange afdronk een satijnachtige textuur.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3328155009509
EAN code bottle
3328155009493
Alcohol percentage
15%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Saint-Emilion.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
BORDEAUX
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château Bélair-Monange, Premier Grand Cru Classé
Wijn/Spijs combinatie
Dinerwijn voor bij verfijnde gerechten. Gevogelte zoals eendenborst, maar ook bij biefstuk, ossenhaas, reebiefstuk, hert en rijpe harde kaassoorten.
Rijping
Op eikenhouten vaten.
Bodem type
Kalkstenen bodem op de terrassen en klei en kalksteen op de hellingen.
Druivensoort
cabernet franc, merlot
Jaar
2018
Druivensoort
Merlot,Cabernet Franc