Cambria Estate Winery Julia's Vineyard Pinot Noir

Artikelnummer
7000016385
Een bouquet van rijpe bramen en bosbessen met impressies van cranberry, kersen en granaatappel. In de smaak voortgezet met pittige kruiden en stevige tannines die zorgen voor structuur en een lange afdronk. De druiven, duurzaam geteeld, staanin een terroir van kalk, schalie en zand op de koele heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles, langs de kust. Een rijping van 8 maanden op Frans eiken was onderdeelvan de vinificatie. Julia Jackson, de dochter van oprichter Jess Jackson is de naamgever van de wijn
Omschrijving
In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. Cambria Estate dat gerund wordt door drie vrouwen w.o. twee dochters van Jess en waarbij Julia Jackson de naamgever is van deze wijn.De locatie van deze single vineyard is uitstekend. Dedruiven, die duurzaam geteeld worden, staan in eenmooie terroir van kalk, schalie en zand op de koele heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles, langs de kust. De mist van de Pacific zorgt voor koele ochtenden en als die 's middags is opgelost koesteren de druiven zich in de warme middagzon en die eenmaal geoogst verzadigd zijn van levendige zuren en rijpe fruitsmaken. De wijnmakers zijn dan ook van meningdat de wijn in de wijngaard wordt gemaakt. Daarnaast zijn zij het die met een vakkundige vinificatie en een rijping van ruim 8 maanden op Frans eiken aanvullend zorgen voor de structuur encomplexiteit van deze schitterende Pinot Noir. Eenbouquet van rijpe bramen en bosbessen met impressies van cranberry, kersen en granaatappel. In de smaak voortgezet met pittige kruiden en stevige tannines die zorgen voor structuur en een lange afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
20726319100012
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
0726319100018
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
VS
Ligging wijngaard
Heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
CALIFORNIA
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Cambria Estate Winery, Julia's Vineyard Pinot Noir
Wijn/Spijs combinatie
Voegt zich fraai bij gerechten van rundvlees met bijv. paddestoelen, wild in allerlei vormen: haas,hert, ree, wild zwijn, duif, kwartel, eend, fazanten bij de nootachtige Maasdammer kaas.
Druivensoort
pinot noir,
Jaar
2015
Druivensoort
Pinot Noir,