Ontdek onze verhalen

Zalige Zomerse Wijnen

De temperatuur stijgt deze week tot wel dertig graden. Dan gaan we verlangen naar knisperfrisse fruitige zomerse wijnen. Daarvan bespreken we in dit artikel een vijftal varianten; knisperfrisse witte wijnen die het glas uitspatten. 

Café de Paris Blancs de Blancs Brut Met warm weer is een glas mousserend niet te versmaden. Café de Paris biedt een soepele mousserende wijn van chardonnay, chenin blanc en colombard. Het glas heeft wit en tropisch fruit en een aangenaam miniem zoetje, zeer doordrinkbaar!

Poitout Petit Chablis  Het kleine broertje van de Chablis wordt deze appellation uit 1944 wel genoemd. Petit Chablis mag dan wel met zijn wijngaarden tegen die van de grote broer aanschuren, het is toch een wijn op zich. Een niet-houtgelagerde chardonnay met een frisse stijl die zich bij de borrel op zijn gemak voelt en graag een maaltijd begeleidt. De wijngaarden van de Poitout Petit Chablis vind je bij de Serein vallei. In het glas een fris fruitige wijn met en vleugje vuursteen, mineraliteit en tropisch fruit.

Con Ella Albarinho Het getekende label van een zonnende dame op het strand maakt je al blij. En de inhoud? Albarinho is aromatisch, wordt ook wel de riesling van het zuiden genoemd. In neus en smak een zeebries, met zilte tonen van zout en limoen. Een pure, zuivere en frisse wijn. Is het al vijf uur?

Stift Klosterneuburg Weissburgunder Weingut Stift Klosterneuburg maakt al wijn sinds 1114, mind you! Die weten wel wat ze doen. Met 108 hectares hoort dit gerenommeerde huis bij de grootsten van Oostenrijk. Deze Weissburgunder is rond, vriendelijk en zacht met veel wit fruit en een tropische toets. Kan ouderen, maar waarom eigenlijk?

Chapoutier La Ciboise Blanc Het is maar weinig wijnhuizen gegeven dat de naam bij velen gelijk een belletje doet rinkelen. Niet zomaar een belletje, maar een belletje van goed nieuws. Chapoutier is er daar één van. Dat heeft Chapoutier bereikt door consequent uitstekende wijnen te maken. Chapoutier omvat nu ruim 1200 hectares waarvan een kleine vierhonderd eigen wijngaarden bio-dynamisch verbouwd worden. Met zeker 10 domaines in het bezit is Chapoutier een hele grote jongen geworden. In Luberon maakt Chapoutier van grenache blanc,ugni blanc en vermentino een zachte fruitige en crèmige wijn die je blijft drinken.

Marius by Michel Chapoutier In de Pays d’Oc maakt Chapoutier deze Marius van vermentino om zijn overgrootvader Marius te eren. Je vindt deze tekst ook op het backlabel. Deze Marius zei ‘een goede wijn is een wijn die je nog een keer wilt proeven’. Een waarheid als een koe en het gaat volledig op voor deze wijn. De Marius Blanc is een sappige easy-drinking wijn met wit en tropisch fruit.

 

 

Brond: https://www.winebusiness.nl/zalige-zomerse-wijnen/