Ontdek onze verhalen

De lente is er!

In 2022 is het terras dé plek voor borrelen en beleven

 

Dat betekent ook dat de terrassen weer volop open gaan. Horeca-kenners voorspellen verschillende trends voor het aankomende seizoen. Onze persoonlijke favorieten: de buitenbar en biertuin. Maar hoe geef je hier voor wijnliefhebbers een smaakvolle draai aan?

 

De buitenbar

Het leven speelt zich al een paar jaar steeds meer buiten af. Logisch, want buiten is frisse lucht en dat voelt toch veilig. Interieur en exterieur lopen dan ook steeds meer in elkaar over. Als gevolg hiervan verplaatst ook de bar zich van binnen naar buiten. Met een buitenbar voor cocktails of champagne verrijk je de terraservaring van jouw gasten. Buiten een fles bubbels openen of een cocktail shaken blijft toch een bijzondere beleving.

 

Denk je aan het inrichten van aan een buitenbar? Dan zijn er twee wijnhuizen die hier wat ons betreft perfect bij aansluiten: Café de Paris en Castelnau. Café de Paris produceert fijne natuurlijke bubbels met slechts 11,5% alcohol. Als je een fles Café de Paris opent, beland je meteen in de levendige sfeer van Frankrijk. Dit wijnmerk heeft een diversiteit aan mousserende wijnen met een levendige en verfrissende smaak. De ideale basis voor een cocktail dus.

 

 

Castelnau

brengt de buitenbeleving nog een stap verder. Dit premium Champagnehuis bestaat al meer dan honderd jaar en combineert jarenlange ervaring met een  modern en smaakvol jasje. Zo produceert Castelnau uitzonderlijk kwalitatieve, complexe en krachtige Champagnes. Perfect voor een bijzondere Champagne-ervaring op het terras.

 

De biertuin

De afgelopen jaren is de behoefte van horecabezoekers veranderd. De verwachting is dat mensen óf kiezen voor luxe belevingen buiten de deur, of voor betaalbare en ontspannen ervaringen. Bij dat laatste hoort ook de opkomst van de Biertuin: een openlucht horeca-beleving waarbij mensen aan lange tafels kunnen borrelen. Onmisbare ingrediënten zijn picknickbanken, een zonnig terras en borrelen zonder poespas.

 

BINNENKORT VERKRIJGBAAR – PRIMEUR!

De Ready-To-Drink wijnen van Café de Paris’ nieuwste merk Foliz sluiten bijvoorbeeld heel goed aan bij deze ontwikkeling. Bij Foliz komen de werelden van bier en wijn samen. Het is een verrassend en hybride drankje in een 33cl fles, met slechts 6,5% alcohol. De drie varianten Roseé, Blanche en Blonde zijn een knipoog naar de welbekende speciaalbieren.

Op deze manier krijgt de biertuin een geheel nieuwe betekenis voor wijnliefhebbers.

 

Buiten beleven

Met concepten zoals de buitenbar en biertuin wordt het terras dus meer dan alleen een plek om te borrelen. Na een tijd waarin mensen elkaar te weinig zagen, wordt het terras de plek waar we weer samen mogen ‘beleven’. Door kwalitatieve en toch toegankelijke wijnen te selecteren kom je tegemoet aan deze behoefte.

 

Wil je meer informatie over Castelnau, Café de Paris of Foliz in het bijzonder? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee! Samen maken we van jouw terras een smaakvolle buitenbeleving.