Schloss Reinharthausen Preussens Gloria Riesling Feinherb

Artikelnummer
7000038390
Deze wijn kenmerkt zich door een verscheidenheid aan aroma’s, hebben een mooie structuur en zijn expressief, rijk aan finesse en weerspiegelen op een excellente manier de riesling druif en het gebied de Rheingau waarin deze wordt verbouwd. Zo smaakt de Rheingau, sappig, fris en mineraal. Het zoet en de zuurgraad zijn perfect in balans en onderstrepen de rijke fruitaroma's van mirabellen (gele pruimen) en rijpe appels.
Omschrijving
Op het wijngoed Schloss Reinhartshausen wordt sinds 1337 wijn verbouwd. Marianne von Preussen had een grote invloed op kasteel Reinhartshausen. De prinses, dochter van de eerste Nederlandse koning Willem I, nam de bezitting over in 1855. Zij maakte Reinharthausen tot een cultureel centrum. Delen van haar meer dan 600 schilderijen en meubels kunnen vandaag aan de dag nog bewonderd worden in het kasteel. De vroegere echtgenote van de Pruissische prins Albrecht ontdekte hier haar interesse voor de wijnbouw. De oudste fles wijn die men bezit komt uit die tijd. Haar doel was wijnen van hoge kwaliteit te maken en vast te houden aan de traditie van de Rheingau streek. De traditie van het maken van mousserende wijnen is er één van trots en passie bij Schloss Reinhartshausen. De druiven komen van de zeer bekende wijngaarden Erbacher Steinmorgen, de Erbacher Michelmark en de Kiedricher Sandgrub die liggen in de Midden-Rheingau en die 16 ha omvat.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
4005055740686
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
4005055740679
Alcohol percentage
10.5%
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
Afkomstig uit de wijngaarden Erbacher Steinmorgen, de Erbacher Michelmark en de Kiedricher Sandgrub
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rheingau
Seal / afsluiting
Stelcap
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Schloss Reinhartshausen, Preussens Gloria Rheingau Riesling Feinherb
Wijn/Spijs combinatie
Deze wijn is een uitstekende begeleider van wat kruidigere en vooral Aziatische gerechten maar ook heerlijk bij krab, gamba’s van de grill met een (pikant) sausje, gebakken mosselen met groene kruiden, aardbeien, salade van exotisch fruit, gegrilde ananas met verse geitenkaas.
Druivensoort
riesling,
Jaar
2022
Druivensoort
Riesling,