Piedra Negra Chacayes SV

Artikelnummer
7000016540
Rijk en intens bouquet van rood fruit dat, vanwegede fustrijping, omlijst is met een vleugje koffie.De complexe, vlezige smaak met rijpe tannines accentueert de rode vruchten en heeft een hint vanzwarte bloemen. De lange afdronk heeft ook dat zweempje koffie. Op een uniek stukje terroir staande malbec en côt met een ongekende dichtheid van 20.000 stokken per hectare geplant. De opbrengst is slechts twee (!) trossen per druivenstok maar met een ongekende intensiteit, waarbij de côt, eenkloon van de malbec, spanning en frisheid geeft.
Omschrijving
In de Uco-vallei, in de uitlopers van de Andes Cordillera, ligt op 1100 meter hoogte het wijngebied Los Chacayes. Het gebied heeft een continentaal klimaat met hete, droge zomers en koele winters. De arme grond bestaat voornamelijk uit alluviaal grind en vulkanische morenen. In hethart van de streek begon pionier François Lurton zijn Bodega Piedra Negra, het allereerste wijngoedvan de nieuwe appellatie "Los Chacayes". Op basis van zijn expertise die hij over de hele wereld heeft opgedaan, introduceerde hij onmiddellijk milieuvriendelijke wijnbouw. Voor de Finca Chacayes ligt een uniek stukje terroir, waar de malbec en côt met een ongekende dichtheid van 20.000 stokken per hectare zijn geplant. De opbrengst is slechts twee (!) trossen per druivenstok maar die hebben dan ook een ongekende intensiteit, waarbij de côt, een kloon van de malbec, spanning en frisheid geeft. Na de klassieke vinificatie rijpt de wijn 24 maanden op nieuw Frans eiken. Elegantie en balans prevaleren boven macht en concentratie. Deze single vineyard wijn is met recht de primus inter pares onder de Argentijnse Malbec's en werd door Parker's Wine Advocate meerdere keren met meer dan 90 punten beoordeeld. Proefnotities: Rijk en intens bouquet van rood fruit dat, vanwege de fustrijping, omlijst is met een vleugje koffie. De complexe, vlezige smaak met rijpe tannines accentueert de rode vruchten en heeft een hint van zwarte bloemen. De lange afdronk heeft ook dat zweempje koffie.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
23480042309506
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3480042309502
Alcohol percentage
15.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
Op 1100 meter hoogte
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Mendoza
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Piedra Negra, Chacayes Single Vineyard
Wijn/Spijs combinatie
Een echte vleeswijn die uitstekend past bij rundvlees op alle mogelijke manieren bereid, lamsvlees van de grill of uit de oven, varkensvlees van de grill, vleesgerechten met truffel of andere paddestoelen, stoofpotten.
Druivensoort
Cot (= malbec), malbec
Jaar
2008
Druivensoort
Malbec,Cot (= malbec)