Pasqua Mai Dire Mai Amarone Della Valpolicella

Artikelnummer
7000037412
Intense aroma's van bosvruchten, kersen op alcohol, ceder, cacao, mokka, leder en een vleugjekruidnagel. Grote finesse en structuur, rijk, vlezig en complex waarbij de zuurgraad voldoende frisheid geeft en zijdezachte tannines de lange afdronk omhelzen. De druiven worden met de hand geoogst en in ondiepe houten kratten gebracht om daar in 4 maanden in te drogen. Dit droogproces reduceert het vochtgehalte in de druif waardoor een sterk geconcentreerde wijn gemaakt kan worden.Het resultaat is een wijn met een grote kracht.
Omschrijving
In de heuvels rond Verona, de stad van de ongelukkige gelieven Romeo en Julia, vinden we de geboortegrond van de Valpolicella. Binnen het gebied heeft de wijnbouwfamilie Pasqua lang gezocht naar de ultieme locatie en terroir voor dewijn die hun voor ogen stond. De eisen waren hoog gesteld maar onder het motto Mai Dire Mai (Italiaans voor Zeg Nooit Nooit) slaagden zij erinom een ideale plek te vinden. In Val d'Illasi, op 350 meter boven zeeniveau creëerden zij de VignetyMonte Vegro, een wijngaard met een ideale expositie t.o.v. zon en wind en een terroir van kalkrijke klei die rijk aan mineralen is. Amarone komt van het Italiaanse woord Amaro wat bitter betekent. Voor deze naam is gekozen om een duidelijk onderscheid te maken met de zoete Valpolicella: de Recioto. De druiven voor deze Amarone worden met de hand geoogst en in ondiepe houten kratten gebracht om daar in 4 maanden in tedrogen. Dit droogproces reduceert het vochtgehaltein de druif waardoor een sterk geconcentreerde wijn gemaakt kan worden. Na een gisting van 40 dagen rijpt de jonge Amarone 24 maanden op nieuwe Franse barriques. De gezaghebbende Gambero Rosso waardeerde deze wijn met de hoogst mogelijke score, 3 rode glazen. Intense aroma's van bosvruchten, kersen op alcohol, ceder, cacao, mokka, leder en een vleugje kruidnagel. Grote finesse en structuur, rijk, vlezig en complex waarbij de zuurgraad voldoende frisheid geeft en zijdezachte tannines de lange afdronk omhelzen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8007880709056
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
8711709550117
Alcohol percentage
16.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
In de heuvels op een hoogte van 350 meter
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Veneto
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Mai Dire Mai, Amarone della Valpolicella
Wijn/Spijs combinatie
Schitterend te combineren met gegrild vlees, wildgerechten, geroosterd lam of gestoofd vlees, gerijpte kaassoorten en pure chocolade.
Druivensoort
oseleta, corvina, corvinone, rondinella,
Jaar
2013
Druivensoort
Corvina,Corvinone,Rondinella,Oseleta,