Pasqua Hey French: You could have made this but you did not

Artikelnummer
7000014606
Deze Superbianco uit Veneto is een multiblend van drie verschillende druivenrassen, uit vier verschillende oogstjaren. Hij heeft een expressieve stijl, komt krachtig over en is complex. Een wijn om rustig van te genieten en met mooie gerechten te combineren. Met deze Superbianco wil producent Pasquade unieke eigenschappen van Soave laten zien. De druiven komen van verschillende plots van Mount Calvarina. De basaltbodem van vulkanische oorsprong vormt de basis van de minerale tonen in deze rijke, aromatische wijn.
Omschrijving
Dit is in alle opzichten een bijzondere wijn. Het etiket kun je, op z'n zachtst gezegd, niet typischItaliaans noemen. Het is dan ook ontworpen door devan oorsprong Cubaanse kunstenaar CB Hoyo, die al jaren de Franse nationaliteit heeft en in België woont. En dan de naam: 'Hey French: You could havemade this but you did not'. Maar nu gaat het alleen nog maar over de buitenkant. De inhoud is ook niet alledaags. Deze multi-vintage-blend, gemaakt van garganega, pinot bianco en sauvignon blanc, is samengesteld uit wijnen van vier uitstekende oogstjaren. De drie druivenrassen zijnafzonderlijk verwerkt, maar ondergingen dezelfde behandeling van korte koude inweking, vergisting bij relatief lage temperatuur en een gedeeltelijkemalolactische omzetting. 10% van de wijn rijpte ineikenhout; na zes maanden houtrijping rustte de assemblage in vaten van roestvrij staal. Afgelopenjaar zijn de 'basiswijnen' uit 2013, 2015, 2016 en2017 geassembleerd. Met deze wijn wil producent Pasqua de unieke eigenschappen van Soave en van dediverse wijnbouwers laten zien. De druiven komen van verschillende plots van Mount Calvarina bij Soave. De basaltbodem van vulkanische oorsprong verklaart de minerale stijl van deze krachtige, expressieve wijn. In de neus zijn naast florale aroma's ook kamille, hazelnoot, citrus en tropischfruit te ontdekken. Een wijn om voor te gaan zitten en bij mooie gerechten te drinken. Deze Superbianco is bijna op dronk, zal zich de komendejaren verder ontwikkelen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8007880163551
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
8007880163506
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
De druiven komen van verschillende wijngaarden op de Mount Calvarina. Ze hebben een zuidwestelijke expositie, hoogtes tot 600 meter en een basaltbodem van vulkanische oorsprong.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Veneto
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Hey French: You could have made this but you did not
Wijn/Spijs combinatie
Deze krachtige witte wijn is een aanrader bij gevogelte, kalfsvlees, rijke visgerechten, pasta met room en truffel en rijpe kaassoorten.
Druivensoort
Garnacha, pinot blanc, sauvignon blanc
Druivensoort
Garnacha,Pinot Blanc,Sauvignon Blanc