Pasqua Fear no Dark Cabernet Sauvignon

Artikelnummer
7000038880
De neus onthult fruitige tonen met hints van klein zwart fruit en bessen. Balsamico tonen, geneeskrachtige kruiden en een vleugje kreupelhout worden ook waargenomen. In de mond is hij echter droog en zacht met zijdezachte tannines met in de afdronk aardbeien en krenten.
Omschrijving
2020 was een jaar van mooie balans. De milde en droge winter werd gevolgd door bewolkte en regenachtige lentemaanden. De zomermaanden kenden geen extreme temperaturen met een perfecte watervoorziening. De oogst, afgerond in de tweede helft van oktober, werd gekenmerkt door een optimaal klimaat, droog en warm. MAI DIRE MAI is ontstaan uit de ontmoeting tussen de aloude ervaring van de familie Pasqua en het uitzonderlijke terroir van de Montevegro-wijngaard: de 23 hectare grote wijngaard ligt op de top van een heuvel op een hoogte van 350 meter tussen Val d' Illasi en Val di Mezzane, waarvan de basalt- en kalkrijke bodem een optimale mineraliteit garandeert. Een iconische lijn die wordt gekenmerkt door zijn elegantie, complexiteit en unieke smaak.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8007880708554
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
8007880708509
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
Met zijn 23 hectare grote wijngaard geeft Montevegro leven aan “Mai Dire Mai” Amarone, Fear No Dark en Valpolicella: een heuvel op een hoogte van 350 meter aan alle fronten blootgelegd, met uitzicht op de Val d'Illasi en de Val di Mezzane met de Lessini Achterliggende bergen en een bodem van basalt- en kalkhoudende oorsprong die een optimale mineraliteit garandeert. Hier worden Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta en Cabernet Sauvignon verbouwd.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Veneto
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijn/Spijs combinatie
Rood vlees (biefstuk of entrecote), eend (wild), fazant, hert, lamsvlees
Druivensoort
oseleta, cabernet sauvignon
Jaar
2020
Druivensoort
Cabernet Sauvignon,Oseleta