Pasqua Cabernet Sauvignon Lui

Artikelnummer
7000038884
In de neus vlezig en complex met in de smaak zwartfruit. Door het gebruik van de getoaste vaten komen zoete tonen van vanille naar voren maar daarbij ook hints van rum, amandelen en kruiden. Een zijdezachte wijn met goed geïntegreerde tannines en in de lange afdronk kokos, vanille en gedroogd fruit.
Omschrijving
De naam LUÍ is afkomstig van een vogeltje dat in de regio's Cognac en Veneto leeft. Het gedicht op het label is Catullus II of 'Sparrow, the Special Delight of My Girl' (Il passerotto di Lesbia) doorCatullus. Voor deze wijn wordt 50% van de cabernetsauvignon druiven ingedroogd en gemengd met corvina en de resterende cabernet druiven. Fermentatie vindt voor 40 dagen plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks tussen de 22 en 26 graden Celsius met een korte maceratie op de lie. Nadat de malolactische fermentatie heeft plaatsgevonden gaat de wijn voor12 maanden op Franse eikenhouten vaten van Hennessy. Deze 10 jaar lang gebruikte vaten zijn sterk getoast en gebruikt voor onder meer XO Brandy te laten ouderen. In de neus vlezig en complex met in de smaak zwart fruit. Door het gebruik van de getoaste vaten komen zoete tonen van vanille naar voren maar daar bij ook hints vanrum, amandelen en kruiden. Een zijdezachte wijn met goed geïntegreerde tannines en in de lange afdronk kokos, vanille en gedroogd fruit.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8007880163650
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
8007880163605
Alcohol percentage
15.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Italie
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Pasqua, Cabernet Sauvignon Lui
Wijn/Spijs combinatie
Excellent bij rood vleesgerechten, eend en wild.
Rijping
Nadat de malolactische fermentatie heeft plaatsgevonden gaat de wijn voor 12 maanden op Franse eikenhouten vaten van Hennessy. Deze 10 jaar lang gebruikte vaten zijn sterk getoast.
Druivensoort
cabernet sauvignon, corvina
Jaar
2018
Druivensoort
Cabernet Sauvignon,Corvina