Martinez LBV Port 2017

Artikelnummer
7000033454
Verrassend diepgekleurd voor een zes jaar oude LBV port, wat duidt op een nog jeugdige wijn. In de neus zijn er heerlijke snoep en toffee aroma's met hints van rood fruit en Engelse fruittaart. Het gehemelte is zijdezacht met een romige textuur en onthult rijp, rood fruit smaken met noten van aardbeien. Een goed gebalanceerde port die helder fruit en frisse zuren combineert.
Omschrijving
Martinez werd opgericht in 1790 door de Spanjaard Sebastian Gonzalez Martinez. In 1822 werd hij vergezeld door een Engelsman, John Peter Gassiot, een lid van de Royal Society. Tegen de tijd dat Sebastian Martinez met pensioen ging in 1849, was het bedrijf de grootste verlader van Port naar het Verenigd Koninkrijk, met eigen loges in Porto verworven in 1834. In 2006 werd Martinez overgenomen door de familie Symington, wijnmakers in de Douro-vallei gedurende vijf generaties en de grootste wijngaard eigenaars. De familie is een van de toonaangevende producenten van premium ports en Martinez heeft geprofiteerd van hun diepgaande kennis van de Douro's rijkdom aan terroirs en van hun wijnbouw expertise.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
5608309003026
EAN code bottle
5608309003019
Alcohol percentage
20%
Land
Portugal
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Douro
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijn/Spijs combinatie
Deze Port wordt gefilterd gebotteld en hoeft men niet te decanteren. Eenmaal geopend blijft de wijn tot vier weken vers blijven. Serveer op op zichzelf of met halfzachte en gezouten kaas.
Druivensoort
Tinta Barroca, Tinto Cão, tinta roriz, touriga franca, touriga nacional
Druivensoort
Touriga Nacional,Touriga Franca,Tinta Barroca,Tinta Roriz,Tinto Cão