Maison le Bosquet Jardin Rosé

Artikelnummer
7000039271
Verfrissende, zomerse rosé boordevol aroma's van bes, kers en framboos met een vleugje kruiden in de afdronk. Droog en rond. Lichtvoetig, maar vol van smaak. Voor zo en bij zonnige gerechten. Jong en goed gekoeld op zijn best.
Omschrijving
Maison le Bosquet is een Vin de Pays d'Oc van Domaines Robert Vic, gevestigd in Vias, niet ver van Béziers. De wijngaarden liggen dichtbij de kust en profiteren van zowel de warme zon als de verkoelende zeewind. Maison le Bosquet Rosé is een op-en-top zomerse wijn. Op een lekkere manier licht maar met een volle smaak. Fris, droog en rond. In de neus en mond springen de rood-fruit-tonen van framboos, bes en kers eruit. De lichtkruidige afdronk geeft deze toegankelijke, zonnige rosé pit. Grenache, cinsault en syrah - variëteiten die veel voorkomen in de Languedoc - vormen de basis. Gemaakt om jong en goed gekoeld te drinken!
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3552848826009
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3552848820007
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De wijngaarden van Domaines Robert Vic, het huis dat deze Maison le Bosquet maakt, liggen in en rond de kustplaats Vias. Het is het deel van de Languedoc waar de kustlijn de bocht naar Spanje neemt. In de buurt van Narbonne en Béziers. De zon maakt hier veel uren, de zeewind zorgt voor verkoeling. De relatief arme bodem bestaat gedeeltelijk uit vulkanische grond.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
LANGUEDOC
Seal / afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Maison le Bosquet Rosé
Wijn/Spijs combinatie
Terras-, aperitief- en feestwijn. Allerlei eenvoudige borrelhapjes: olijven, noten, garnaal, charcuterie, niet te uitgesproken kaas Salades Geroosterde vis, gamba's en kip Pizza, hartige taart Lichte pasta's
Druivensoort
grenache gris, cinsault, syrah
Jaar
2023
Druivensoort
Grenache gris,Syrah,Cinsault