M.Chapoutier Condrieu Invitare

Artikelnummer
7000033149
Diep goud van kleur met groene reflexen. Bouquet van exotisch fruit (ananas, lychee) en acaciabloemen en een ietwat rokerige 'touch' als gevolg van de rijping op eikenhout. In de mond vol en evenwichtig met een mooie frisheid en grootse elegantie. Een aimabele charmeur. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
Omschrijving
Condrieu is een der kleinste districten van het Rhônedal. De steile hellingen en terrassen leveren hier de exclusiefste schat van de Rhône: witte wijn van de viognier. Deze druif geeft een kleine oogst en is gevoelig voor coulure. Dat viognier in Condrieu zo goed gedijt is te danken aan het microklimaat; het waait er bijna altijd, zodat de wijngaarden goed worden geventileerd en schimmelziekten geen kan krijgen. Condrieu is verleidelijk mild, onmogelijk te weerstaan maar nooit goedkoop. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven worden met de hand geoogst en na de persing volgt een koele fermentatie (tussen 16 - 18 graden). Aansluitend rijpt een gedeelte op eiken fust waarbij de jonge wijn ongeveer 8 maanden op zijn lie blijft om de frisheid en het karakter van de druivensoort te behouden. Proefnotities: Diep goud van kleur met groene reflexen. Bouquet van exotisch fruit (ananas, lychee) en acaciabloemen een ietwat rokerige 'touch' als gevolg van de rijping op eikenhout. In de mond vol en evenwichtig met een mooie frisheid en grootse elegantie. Een aimable charmeur.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3391180018365
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3391180018358
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Op het zuiden en zuidoosten gelegen hellingen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
COTES DU RHONE
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Chapoutier, Condrieu "Invitare"
Wijn/Spijs combinatie
Schaal- en schelpdieren: krab, kreeft, coquilles, Saint-Jacques en een klassieke gratin van rivierkreeftstaartjes. Oosterse gerechten: niet te hete curry's. Gevogelte: kruidige kipgerechten, kalkoen.
Rijping
8 maanden rijping op de
Bodem type
De bodem bevat graniet en alluviale bezinksels.
Druivensoort
viognier,
Jaar
2021
Druivensoort
Viognier,