Lomond Merlot

Artikelnummer
7000017560
Fruitig en kruidig, krachtig en vol. Opvallend zijn de kenmerkende merlotaroma's van bes, kers en kruizemunt. Het rijpe fruit en de 16 maanden lagering op nieuwe vaten van Frans eikenhout geven de wijn een ronde afdronk met een 'spicy' accent.
Omschrijving
Lomond is de naam van een serie terroirwijnen met de appellatie Cape Agulhas. Het gebied ligt ruim ten zuiden van Kaapstad, daar waar in het binnenland de invloed van zowel de Atlantische als de Indische Oceaan merkbaar is. Op de voor wijnbouw zuidelijke breedtegraad is het verschil tussen dag- en nacht- en zomer- en wintertemperatuur klein. Oceaanwinden houden de temperatuur relatief laag waardoor het groeiseizoen langer is dan in het noordelijker gelegen Stellenbosch. De druiven, ook merlot, ontwikkelen zich gelijkmatig met veel suiker en voldoende zuren. Het resultaat is een fruitige, kruidige, krachtige wijn. Zestien maanden lagering op nieuwe vaten van Frans eikenhout maken de mollige Merlot ronder en geven deze geurige, smeuïge wijn een 'spicy' afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
16001108020922
EAN code bottle
6001108029140
Alcohol percentage
14%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
De wijngaarden zijn omgeven door de berg Ben Lomond, waarnaar deze serie terroirwijnen is vernoemd. De druiven, ook merlot, groeien op hoogten variërend van 50 tot 100 meter. Die variatie in hoogte maakt dat er gebruik gemaakt kan worden van meer en minder invloed vanaf de Atlantische en Indische Oceaan. De bodem bestaat onder andere uit graniet. De wijngaarden bevinden zich in de vallei van de Uilenkraal rivier en de Gansbaai, streken die onder de appellatie Cape Agulhas vallen. In deze zeer zuidelijk gelegen zone zijn slechts een handvol wijnbouwers aan het werk en dat maakt de Lomondwijnen extra speciaal.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Coastal Region
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Lomond, Merlot
Wijn/Spijs combinatie
Rood vlees: biefstuk, steak, entrecote, lamscurry Wit vlees: spareribs met tomatensaus, varkensrollade Gevogelte: gevulde kalkoen uit de oven Barbecue
Druivensoort
merlot,
Jaar
2019
Druivensoort
Merlot,