L'Impossible Merlot

Artikelnummer
7000037217
Donkerrode kleur, bouquet en smaak presenteren besachtig rood fruit en een vleugje laurier en tabak. Fraaie eigenschappen verpakt in een zachte toonzetting.
Omschrijving
'Het Californië van Frankrijk', zo wordt de Languedoc wel genoemd. Want dit immense, uit drie Zuid-Franse departementen bestaande gebied heeft net als de beroemde Amerikaanse staat veel zon, veel microklimaten, veel verschillende terreinen, veel bodemsoorten én een magnifiek wijnpotentieel. En sinds eind jaren zeventig profileert deze streek zich steeds nadrukkelijker als leverancier van kwaliteit. De merlot is een heerlijke soepele druivensoort; de wijnen zijn rond, sappig en zowel krachtig als zacht. Een ware allemansvriend in de positieve zin des woords. Geen wonder dat men ook in de Languedoc, op de geschikte percelen, de merlot heeft aangeplant. Proefnotities: Donkerrode kleur, bouquet en smaak presenteren besachtig rood fruit en een vleugje laurier en tabak. Fraaie eigenschappen verpakt in een zachte toonzetting. De wijn is geheel op dronk en komt het best tot zijn recht bij een serveertemperatuur tussen 14 en 16 C.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
08717472286772
EAN code bottle
8717472286765
Alcohol percentage
13.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Geselecteerde percelen in de Languedoc.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
PAYS D'OC
Seal / afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
L'Impossible Merlot
Wijn/Spijs combinatie
Rundvlees, op alle mogelijke manieren bereid, zowel bijvoorbeeld geroosterd als gestoofd, klein en groot wild en wild gevogelte of bij harde kazen.
Druivensoort
merlot,
Jaar
2022
Druivensoort
Merlot,