Hermitage "Monier de la Sizeranne"

Artikelnummer
7000037766
Een monumentale wijn; diep granaatrood, geconcentreerd rijp rood fruit (frambozen, zwarte bessen) en een hint van zoethout in de neus die voorafgaan aan een tegelijkertijd krachtige als elegante smaak met kruidige tonen en pittige, rijpe tannines. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
Omschrijving
Op enkele kilometers ten zuiden van de 45e breedtegraad dwingt de grijsgranieten Hermitage-rots de Rhône zijn loop te veranderen. Op de zuidflank ligt één van de oudste wijngaarden van Frankrijk die tevens de bakermat vormt van één van de beroemdste Rhônewijnen. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven komen van de drie verschillende terroirs die op de Hermitageheuvel voorkomen. Zij worden met de hand geplukt aansluitend ontsteeld en van 1 tot 2 dagen met de voeten getreden voor een optimale extractie. Na de vinificatie rijpt deze in alle opzichten geweldige wijn 12 tot 14 maanden op eiken fust. Het resultaat is een monumentale wijn; diep granaatrood, geconcentreerd rijp rood fruit (frambozen, zwarte bessen) en een hint van zoethout in de neus die voorafgaan aan een tegelijkertijd krachtige als elegante smaak met kruidige tonen en pittige, rijpe tannines.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3391180011465
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3391180011458
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Op het zuiden liggende helling.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
COTES DU RHONE
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Hermitage "Monier de la Sizeranne"
Wijn/Spijs combinatie
Gebraden ossenhaas, wild zoals ree en haas. Harde kazen zoals Oude Comté, Tête de Moin, Oude Boeren kaas.
Rijping
18 maanden opvoeding; 85% vindt plaats in eiken vaten die de wijn de houttoets geeft. De overige 15% rijpt in betonnen kuipen om mineraliteit en frisheid te waarborgen.
Bodem type
De bodem is samengesteld uit sediment, Tournon graniet, Aeolisch slijk en wat klei- en kalksteen. Ook is er arm, vermolm graniet te vinden afkomstig van de percelen van de top hellingen.
Druivensoort
syrah,
Jaar
2018
Druivensoort
Syrah,