Hermanos Lurton Valentin rosé

Artikelnummer
7000016414
Licht roze, het bouquet geeft tropisch fruit, witte bloemen en impressies van caramel en hazelnoot. De fruitige smaak heeft volume, is knisperend fris en goed in balans. Delicioso! Bij het dorpje Mataporzuelos, in het hart van de streek, ligt de wijngaard Valentin die slechts 1 hectare groot is en waar Lurton deze mooie rosé maakt.
Omschrijving
Het wijngebied Rueda ligt in het Centraal Plateau zo'n 165 km ten noordwesten van Madrid in het hartvan Castilla y Leon en is de zuidelijkste DO van het oude Castilla. De wijngaarden liggen op 600 tot 780 meter hoogte en de nabijgelegen Duero rivier heeft een egaliserend effect op de warmtevariaties die groot zijn in dit gebied. Hoewel witte wijnen hier de meeste bekendheid genieten worden er ook fraaie rosés gemaakt van detempranillo. Deze druivensoort is de belangrijksteblauwe soort in Spanje en dankt zijn naam aan het Spaanse woord temprano, wat 'vroeg' betekent. Vergeleken met andere blauwe druivenrassen is de tempranillo n.l. een vroeg rijpend ras. Bij het dorpje Mataporzuelos, in het hart van de streek, ligt de wijngaard Valentin die slechts 1 hectare groot is en waar Lurton deze mooie rosé maakt. Na de handmatige oogst worden de druiven in een klimaatkamer een nacht gekoeld. Dit als voorbereiding op de fermentatie waarbij inheemse gisten worden ingezet en die deels op tank en deels op Franse vaten plaatsvindt. Aansluitend rijpt de jonge wijn 3 tot 4 maanden op zijn lie waarbij verfijning en complexiteit worden uitgebouwd. Proefnotities: Licht roze, het bouquetgeeft tropisch fruit, witte bloemen en impressies van caramel en hazelnoot. De fruitige smaak heeft volume, is knisperend fris en goed in balans. Delicioso!
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
23480042910528
EAN code bottle
3480049812647
Alcohol percentage
13.5%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Bij het dorpje Mataporzuelos in het het hart van de streek
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rueda
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Hermanos Lurton, Valentin rosé
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk als apéritief en breed inzetbaar zoals bij visgerechten, groenteschotels, kip- en kalfsvlees en bij niet te geprononceerde kaassoorten
Druivensoort
tempranillo,
Jaar
2018
Druivensoort
Tempranillo,