Hermanos Lurton Tempranillo

Artikelnummer
7000037795
Diep rood van kleur, een zeer expressieve neus van bessen en een vleugje karamel. Rijk in de mond, rood fruit, vanille en op de achtergrond iets van balsamico. Een mooie structuur en soepele tannines vervolmaken de wijn, kortom... Muy Bien! Francois Lurton bezit in de D.O. Toro 17 hectare wijngaard voor rode wijn die beplant is met de Tinta de Toro: de lokale variant van de Tempranillodruif en de meest voorkomende cépage in dit gebied.
Omschrijving
Toro is een van de rijzende sterren van de Duerovallei. Sinds mensenheugenis maakt men hier wijn: rood, wit en rosé. De rode wijnen hebben dit gebied zijn bekendheid gegeven. Het zijn meestal rijke, rijpe en krachtige wijnen. Het grootste gedeelte van de wijngaarden ligt ten zuiden van de stad Toro en grenst voor een deel aan de DO Rueda. Dit gebied behoort tot het Centraal Plateau en de liggen op 600 tot 750 meter hoogte. Francois Lurton bezit hier 17 hectare wijngaard voor rode wijn die beplant is met de Tinta de Toro: de lokale variant van de Tempranillodruif. Het is de meest voorkomende cépage in dit gebied en levert mooie wijnen met een aromatisch bouquet. De Hermanos Lurton mag er dan ook zijn! Proefnotities: Diep rood van kleur, een zeer expressieve neus van bessen en een vleugje karamel. Rijk in de mond, rood fruit, vanille en op de achtergrond iets van balsamico. Een mooie structuur en soepele tannines vervolmaken de wijn, kortom... Muy Bien!
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
23480047588456
EAN code bottle
3480047728834
Alcohol percentage
14%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Op het plateau en een kleine vallei op een hoogte van 620 tot 750 meter.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Castilla/Leon
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Hermanos Lurton Tempranillo
Wijn/Spijs combinatie
Past goed bij Spaanse charcuterie, rood vlees en jonge schapenkaas.
Bodem type
De nabij gelegen Douro rivier heeft niet alleen gezorgd voor een bodem die bestaat uit zand en slib met sporen van ijzer maar heeft ook ronde stenen van uiteenlopende grootte aangevoerd die de wijngaarden bedekken.
Druivensoort
tempranillo,
Jaar
2021
Druivensoort
Tempranillo,