Hermanos Lurton Cuesta De Oro Verdejo

Artikelnummer
7000039273
Fraai licht geel met gouden reflexen, een intens bouquet, fris en grassig met impressies van rijp wit fruit, vers gemaaid gras en gedroogde bloemen. De smaak is goed gestructureerd en fraai in balans met een lange aromatische afdronk. Lurton beschikt over 12 hectare wijngaard die met verdejo gestoffeerd is en zijn Cuesta de Oro toont in optima forma de noblesse van deze druivensoort die dan ook tot de beste van de streek wordt gerekend.
Omschrijving
Rueda is de zuidelijkste DO van het oude Castilla en ligt in het Centraal Plateau, op 600 tot 780 meter hoogte. Rueda is in opkomst gekomen door Emile Peynaud, de beroemde wijnprofessor uit Bordeaux. Hij onderzocht de omstandigheden van Rueda en adviseerde om de lokale druif verdejo meer te gebruiken. Deze druif is perfect aangepast aan de bodem en het microklimaat van de streek. Hij geeft met de juiste vinificatiemethode rijke wijnen met lengte en fruitige aroma's van perziken en abrikozen. De verdejo wordt laat geplukt, doorgaans een maand na de sauvignon, en heeft een sterke fenologische expressie. Francois Lurton behoorde tot de eerste wijnbouwers in de jaren '90 van de vorige eeuw die een frissere stijl ontwikkelden bij rijping in houten fusten op z'n lie. Lurton beschikt over 12 hectare wijngaard die met verdejo gestoffeerd is en zijn Cuesta de Oro toont in optima forma de noblesse van deze druivensoort die dan ook tot de beste van de streek wordt gerekend. Proefnotities: fraai licht geel met gouden reflexen, een intens bouquet, fris en grassig met impressies van rijp wit fruit, vers gemaaid gras en gedroogde bloemen. De smaak is goed gestructureerd en fraai in balans met een lange aromatische afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
23480043735366
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3480042103681
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Op een plateau van 600 a 700 meter hoogte bij Villafranca de Duero. De Duero rivier is vlakbij en heeft een egaliserend effect op de warmte variaties die groot zijn in dit gebied.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rueda
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Hermanos Lurton, Cuesta de Oro
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, maar ook lekker bij visgerechten: fruits de mer, inktvis, garnalen, sushi, sashimi, snoek in saus, gebakken sliptong. Drink deze wijn ook bij Aziatische gerechten.
Rijping
Jong drinken en op zijn best tot 4 jaar na de oogst.
Bodem type
Grindhoudend zand en klei
Druivensoort
verdejo,
Jaar
2021
Druivensoort
Verdejo,