Great Expectations Chardonnay

Artikelnummer
7000038001
Citrus en steenvruchten beheersen het bouquet dat zich in de volle, fruitige smaak voortzet en waarbij een vleugje eikenhout zorgt voor complexiteit. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bijieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen.
Omschrijving
Het Zuid-Afrikaanse estate Goedverwacht ligt in deBreederivier vallei in het district Robertson Valley, zo'n 150 km ten oosten van Kaapstad. De 130 ha. tellende wijngaard heeft verschillende soorten terroir waar de verschillende druivensoorten op zijn afgestemd. Het warme en droge klimaat en het ontbreken van zware industriezorgen voor ideale omstandigheden. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bijieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen. De kraanvogels op het etiket zijn vliegend afgebeeld en staan met hun beweging symbool voor het constant zoeken en streven naar verbetering ennieuwe horizons. Een perceel met een kleiachtige en kalksteenhoudende terroir met goede drainage isgestoffeerd met de chardonnay. De druiven worden 's nachts en in de vroege ochtend geplukt waarna Jan van de koele druiven alleen het zgn. 'free runjuice' gebruikt. Dit is het beste sap dat na het ontstelen en kneuzen van de druiven vrij komt zonder dat er geperst wordt. Na de gisting op tankonder gecontroleerde temperatuur (16º C) rijpt de jonge wijn, die een vleugje eiken heeft meegekregen, 2 maanden op zijn lie voor de botteling.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
16005915000047
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
6005915000040
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
In het district Robertson Valley
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Robertson region
Seal / afsluiting
Stelcap
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Great Expectations Chardonnay
Wijn/Spijs combinatie
Uitstekend te combineren met vis en gerechten van wit vlees (kip, kalfs- en varkensvlees) Tevens met romige witschimmelkazen zoals bijv. Brie en Chaource
Bodem type
kleiachtige en kalksteenhoudende terroir
Druivensoort
chardonnay,
Jaar
2023
Druivensoort
Chardonnay,