Ducs de Normandie Vieille Reserve

Artikelnummer
7000015445
Een fonkelende, kopergouden Calvados met de zwoele geur van gedroogde zuidvruchten en het pittige van gebrande (wal)noten. De smaak is krachtig, maar ook mild met in de afdronk een aangenaam zoetje.
Omschrijving
Calvados is een Normandische appelbrandewijn die al sinds 1533 wordt gemaakt. Tegenwoordig is de ware calvados beschermd door een gegarandeerde herkomstaanduiding: 'appellation calvados contrôlée'. Behalve de herkomst geeft de appellation ook richtlijnen voor de manier van stoken en rijpen. Er mogen ruim 40 soorten appels en peren worden gebruikt en elke producent hanteert hiervoor zijn eigen geheime recept. Het fruit wordt geplet waarna de vergisting plaatsvindt. Jonge calvados kan tamelijk agressief overkomen. Tijdens de rijping wordt de drank zachter en milder en verschijnen er naast aroma's van appel ook die van rozijnen, vijgen en specerijen. In deze langdurig op eikenhouten tonnen gerijpte Duc de Normandie Vieille Réserve vallen die ontwikkelde, rijpe, zwoele, intense tonen op.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
03181256039000
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3181250039006
Alcohol percentage
40%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Het fruit (appels en soms ook peren) groeit in Normandië.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Normandie
Seal / afsluiting
Kurk
Volume
0.7
Wijnkaart omschrijving
Ducs de Normandie, Vieille Reserve
Wijn/Spijs combinatie
digestief desserts: vijgen-notentaart, mokkataart kaas: rijpe, uitgesproken kaas als Münster, maar ook rijpe camembert in combinatie met vijgen
Druivensoort
blend,
Druivensoort
Blend,