Domaine Boyar Muscat

Artikelnummer
7000015337
Krachtig muscat bouquet met impressies van rozen en groene appels gevolgd door een harmonieuze, beminnelijk fruitige en sappige smaak met een goede structuur en een elegante afdronk. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld.
Omschrijving
De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val vanhet communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld. Van huis uit heeft de muscat veel smaak. Wie van deze druivensoort enkele verse vruchtjes proeft, weet al hoe de wijn zal gaan smaken: druivig en vermoedelijk zoet. Maar er worden evenzeer heerlijke droge wijnen vangemaakt waarvan deze Muscat van Domaine Boyar een geslaagd voorbeeld is. Bij de vinificatie richt men zich vooral op het behoud van de fruitigheid en overige karakteristieke kenmerken van de druif.Het sap van de rijpe druiven wordt daarom onder gecontroleerde, lage temperatuur vergist waarna dejonge wijn voor de botteling nog een paar maanden op zijn lie rijpt voor maximale opname van geur- en smaakstoffen. Het resultaat mag er zijn waarbij de sensatie van het levendige bouquet en de frisse smaak het kenmerk is van deze Muscat.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
03800006104323
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3800006112120
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Bulgarije
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bulgarije
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Domaine Boyar Muscat
Wijn/Spijs combinatie
Verrukkelijk als aperitief en kan bovendien heerlijk smaken bij: Vegetarische gerechten Koude voorgerechten zoals meloen met ham. Mild aangemaakte salades. Visschotels met zachte, romige of licht zoete sausen. Kalfs- en varkensvlees met een milde saus van (muskaat)druiven. Ook bij pasta of pizza.
Druivensoort
muscat,
Jaar
2020
Druivensoort
Muscat,