Domaine Boyar Lowlands Merlot

Artikelnummer
7000037515
Robijnrood en een expressief bouquet van fruit en een delicate zweem eiken. De heerlijke, fruitige frisheid en zachte tannineskenmerken de smaak die afrondt met een sappige finale. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf inBulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld.
Omschrijving
De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val vanhet communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld. Merlot is de dominerende cépage in Bordeaux, maar ook elders heeft hij vaste grond onder de voeten gekregen. Het is de tweede blauwe druif na cabernet sauvignon in de sterk op het westen georiënteerde Bulgaarse wijnindustrie. Meestal op vat gerijpt, een attractieve smaak en plezierig geprijsd. Bij de vinificatie richt men zich bij Boyar vooral op het behoud van fruitigheid en overige karakteristieke kenmerken van de druif. Na de vinificatie volgt een rijping van drie maanden op Frans (60%) en Amerikaans (40%) eiken alvorens er wordt gebotteld.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
5022711014836
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
5022711014492
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Bulgarije
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Thracian Valley
Seal / afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Domaine Boyar Lowlands Merlot
Wijn/Spijs combinatie
Vele smakelijke combinaties zijn te maken met: Vegetarische gerechten Vlees: rundvlees, op alle mogelijke manieren bereid, bijvoorbeeld geroosterd, op de barbecue. Pasta's Belegen kaas.
Druivensoort
merlot,
Jaar
2022
Druivensoort
Merlot,