Crozes-Hermitage "Petite Ruche"

Artikelnummer
7000033569
Intens paars/rood, in de neus rode bessen, zwarte bessen en frambozen. De verfijnde smaak en afdronk bevestigen nog eens het fraaie fruit. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
Omschrijving
Wie de Hermitage-heuvel beklimt, krijgt aan de noordzijde een fraai uitzicht over een golvend groen landschap van boomgaarden, wijngaarden, met daartussen kleine wit-bruine dorpen als accent. Dit is het terrein van Crozes-Hermitage, een district dat zich rond de Hermitage-rots uitstrekt. Het bestaat uit 11 gemeenten, en volgt de loop van de Rhône. De naam komt van het kleine en stille dorp Crozes-Hermitage. Michel Chapoutier visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven voor La Petite Ruche groeien op hoge terrassen uit glaciale alluvium dat wordt gedomineerd door afgeronde keien, stenen en grind. Er wordt met de hand geoogst en na de alcoholische gisting blijven de druivenschillen nog 2 tot 3 weken in contact met de jonge wijn voor optimale extractie. Rijping vindt verder plaats op fust, waarna de wijn in de volgende herftst gebotteld wordt om het fruit optimaal te bewaren. Onze proefnotities vermelden: Intens paars/rood. In de neus rode bessen, zwarte bessen en frambozen. De verfijnde smaak en afdronk bevestigen nog eens het fraaie fruit.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3391180022362
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3391180022355
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De druiven voor La Petite Ruche groeien op hoge terrassen uit glaciale alluvium dat wordt gedomineerd door afgeronde keien, stenen en grind.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
COTES DU RHONE
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Crozes-Hermitage "Petite Ruche"
Wijn/Spijs combinatie
Stoofschotels van rund en van wild zwijn, bereidingen van Livar Kloostervarken.
Druivensoort
syrah,
Jaar
2021
Druivensoort
Syrah,