Coto Vintage Rioja Gran Reserva

Artikelnummer
7000038826
Mooi Spaans, echt Rioja en overduidelijk Gran Reserva. In de mondvullende, rijke, rijpe wijn heerst een goed evenwicht tussen de zwoele aroma's van vanille, kokos, gedroogd fruit en zoete specerijen aan de ene kant en de frisse, elegante, verfijnde zuren aan de andere kant. De aandronk is fluweelzacht en de afdronk lang, vol en tegelijkertijd opwekkend fris. Veel wijn.
Omschrijving
Mooi Spaans. Echt Rioja en ook duidelijk een Gran Reserva die de tijd heeft gehad om te rijpen. Eerst 2 jaar op nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout en daarna 3 jaar op fles in de kelders van Bodega El Coto de Rioja. De aandronk is zwoel en zacht met de aroma's van vanille, kokos en zoete specerijen. Die warme tonen worden heel elegant aangevuld met fijne, frisse, rijpe fruitzuren die voor balans en een opgewekte, lange afdronk zorgen. Deze diner- en kaaswijn bestaat voor 100% uit tempranillo die afkomstig zijn van El Coto's eigen wijngaarden in de Rioja Alta. El Coto is in 1970 opgericht door een aantal wijnbouwers. De bodega startte met en totaal oppervlak van 11.000 vierkante meter dat inmiddels is uitgegroeid tot 110.000 vierkante meter waarvan de wijngaarden 60.000 beslaan.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8410537100227
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
8410537101026
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Bodega El Coto de Rioja is gevestigd in Oyón (Alava) in de Rioja Alta. Daar liggen ook de eigen wijngaarden die grotendeels bestaan uit een ijzerrijke kleibodem. De tempranillo voor de Gran Reserva groeien langs de Najerilla rivier, een estuarium van de Ebro.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Navarra
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
El Coto, Vintage Rioja Gran Reserva
Wijn/Spijs combinatie
Gevogelte: gevulde kalkoen, gevulde kip wild: hertenbout, reerug Rood vlees: geroosterde entrecote, rib eye kaas: rijpe blauwaderkaas
Druivensoort
tempranillo,
Jaar
2017
Druivensoort
Tempranillo,