Cordier - Laudun Côtes-du-Rhône-Villages

Artikelnummer
7000003432
Rood met paarse reflexen. Bouquet en smaak hebben een fruitige (bessen) twist met diepe, kruidige tonen, Sluit de ogen en je zintuigen voeren je naar de zonovergoten terassen en langs de oevers van de Rhône. Sinds de oprichting door Désiré Cordier, zet Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier tot op de dag van vandaag inspireren met toewijding op elk niveau met altijd de consument in gedachten.
Omschrijving
De wijngaarden van Laudun strekken zich uit over 3 gemeenten; Laudun, Saint-Victor-la-Coste en Tresques in het departement Gard. Laudun ligt iets ten noordwesten van Tavel en Lirac, ten zuidwesten van Orange en op de rechter Rhône oever. Op de 264 meter hoge heuvel die Laudun van Bagnols-sur-Cèze scheidt, heeft een kamp gelegen van Ceasar gelegen. En waar de Romeinen neerstreken, was wijn nooit ver weg. Sindsdien maakt men er op zand- en kalkhoudende percelen witte wijn en op de terroir met klei en grote rivierstenen de rode wijnen. Sinds de oprichting van Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. waarden die Cordier tot op de dag van vandaag inspireren. het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten. Deze Laudun past fraai in die visie. Proefnotities: rood met paarse reflexen. Bouquet en smaak hebben een fruitige (bessen) twist met diepe, kruidige tonen. Sluit de ogen en je zintuigen voeren je naar de zonovergoten terassen langs de oevers van de Rhône.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3148591901454
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3148591900952
Alcohol percentage
14%
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Laudun Côtes du Rhône Villages
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Laudun, Côtes-du-Rhône-Villages
Wijn/Spijs combinatie
Rode vleesgerechten van de grill, kruidige pasta's, schapenkaas (bijv. de Spaanse manchego), blauw schimmelkazen, Friese nagelkaas.
Druivensoort
grenache noir, syrah
Jaar
2018
Druivensoort
Grenache Noir,Syrah