Cordier - Châteauneuf-du-Pape

Artikelnummer
7000003389
Granaatrood, het bouquet doet denken aan olijf- en laurierbomen en de kenmerkende neus van de grenache druif. Impressies die echoen in de kruidige en intense smaak met een zijdezachte textuur en imponerende afdronk.
Omschrijving
De geschiedenis van Châteauneuf-du-Pape is verweven met religie en gedrenkt in wijn. Het gelijknamige dorpligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14de eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei en een dikke laag grote ronde kleien. Overdag absorberen de keien zonnewarmte die 's nachts weer wordt afgegeven om behulpzaam te zijn bij het rijpingsproces van de druiven. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die voor hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier tot op de dag van vandaag nog steeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die ze ieder jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: Zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten. Deze Châteauneuf-du-Pape van Cordier staat dan ook als monumentaal huis. Proefnotieties: Granaatrood, bouquet doet denken aan olijf- en laurierbomen en de kenmerkend neus van de grenache druif. Impressies die echoen in de kruidige en intense smaak met een zijdezachte textuur en imponerende afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3148591901683
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3148591900648
Alcohol percentage
15%
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
CHATEAUNEUF-DU-PAPE
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Châteauneuf-du-Pape
Wijn/Spijs combinatie
Vlees: Kruidige rundvleesschotels, boeuf bourguignon, vlees van de grill of barbecue, spare ribs, chili con carne, stoofschotels, gerechten met schapen- en geitenvlees. Gevogelte: Confits van eend en gans. Wild: gerechten van o.a. wild zwijn, ree of haas. Kaas: schapenkaas, blauwschimmelkazen, Friese nagelkaas.
Druivensoort
grenache gris, syrah
Jaar
2017
Druivensoort
Grenache gris,Syrah