Colori di Italia Rosato

Artikelnummer
7000039358
Vriendelijk, toegankelijk, volfruitig en verfrissend. Deze milde, droge rosé uit de kuit van de Italiaanse laars is verrukkelijk in evenwicht. Naast de zachte aroma's van rijp rood proef je de opwekkende, fijne zuren. Op een ingetogen manier smaakvol. Een wijn die niet snel verveelt en dus makkelijk doordrinkt.
Omschrijving
Pasqua, een huis dat al sinds 1925 in Veneto werkt, heeft ook andere delen van Italië ontdekt. Onder andere Puglia, de streek in de kuit van de laars. Het kan hier zinderend heet zijn, maar Pasqua's druiven komen van wijngaarden die profiteren van de verkoelende wind vanuit zee. Bovendien wordt er zowel in de wijngaard als in de kelder volgens de nieuwste technieken gewerkt. Dankzij de frisse wind en de innovaties blijven de fruitige aroma's en frisse zuren in de sappige, zoete druiven bewaard. Die proef je ook in deze vriendelijke, frivole, toegankelijke, volfruitige rosé. Rijpe aardbei, frisse zoete rode bes, vleugje kruiden. Zacht, mild, fris en fruitig. Een verrukkelijke, evenwichtige (terras)wijn die makkelijk en lekker doordrinkt.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8007880223255
EAN code bottle
8007880223200
Alcohol percentage
12%
Land
Italië
Ligging wijngaard
De wijngaarden liggen niet ver van de Adriatische kust in de kuit van de laars van Italië. Het kan heet zijn in Puglia, maar de combinatie van warmte en koele zeewind zorgen voor een fijne balans tussen rijp, zoet fruit en frisse zuren.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Italie
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Pasqua, Colori di Italia, Rosato
Wijn/Spijs combinatie
Terras-, borrel- en feestwijn. Allerlei borrelhapjes. Garnalen, geroosterde gamba's, krabsalade. Vis: lichte visgerechten van tong tot zalm. Pasta's met tomaat, met kaas of met kip. (Maaltijd)salades met tomaat en groene kruiden. Lichte gerechten met lamsvlees: geroosterde lamskotelet, lamsspies.
Druivensoort
primitivo, sangiovese
Jaar
2023
Druivensoort
Primitivo,Sangiovese