Châteauneuf-du-Pape "La Bernardine" Rouge

Artikelnummer
7000038434
Intens karmozijnrood, de neus is zowel complex als subtiel; zwarte bessen en pruimen gevolgd door gebrande koffie en kaneel, kersen en morellen. In de mond worden deze impressies nog eens bevestigd en ondersteund door een fraaie kruidigheid (zoethout) en rijpe tannines. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
Omschrijving
De geschiedenis van Châteauneuf-du-Pape is verweven met religie en gedrenkt in wijn. Het gelijknamige dorp ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14e eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei en een dikke laag grote, ronde keien. Overdag absorberen de keien de zonnewarmte die 's nachts weer wordt afgegeven om behulpzaam te zijn bij het rijpingsproces van de druiven. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd en wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De zorgvuldig geselecteerde druiven worden op traditionele wijze gevinifieerd waarbij de gisting drie weken duurt bij een hoge temperatuur om een optimale extractie van kleur en tannine te waarborgen. Na een rijping van 12 tot 15 maanden vindt de botteling plaats. Proefnotities: Intens karmozijnrood, de neus is zowel complex als subtiel; zwarte bessen en pruimen gevolgd door gebrande koffie en kaneel, kersen en morellen. In de mond worden deze impressies nog eens bevestigd en ondersteund door een fraaie kruidigheid (zoethout) en rijpe tannines.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3391180020986
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3391180020979
Alcohol percentage
15%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Het dorp ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14e eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei en een dikke laag grote, ronde keien.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
COTES DU RHONE
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Châteauneuf-du-Pape "La Bernardine" Rouge
Wijn/Spijs combinatie
Vlees: kruidige rundvleesschotels, vlees van grillof barbecue,stoofschotels of gerechten met schapen- of geitenvlees. Gevogelt: confits van eend of gans. Wild: gerechten met wild zwijn, ree of haas. Kaas: schapenkaas, blauwschimmelkazen of Friese nagelkaas.
Rijping
Rijping vindt 15 maanden plaats in grote betonnen tanks om zeker te zijn van een goede zuurstoftoevoer aan de wijn, waardoor frisheid en aroma's behouden blijven.
Bodem type
errassen ontstaan in het Kwartair met grote ronde stenen afkomstig van de oude Rhône rivierbedding. Er zijn verschillende terroirs in het Châteauneuf-du-Pape gebied bestaande uit de grote ronde stenen, afzetting uit het Mioceen en Villafranciaase terassen met klei.
Druivensoort
Mourvèdre, grenache noir, syrah
Jaar
2021
Druivensoort
Grenache Noir,Syrah,Mourvèdre