Châteauneuf-du-Pape "La Bernardine" Blanc

Artikelnummer
7000038435
Fonkelend goudgeel van kleur, in de neus impressies van bloesem en lelie. De smaak is fris en mooi in balans met een vleugje citrus. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
Omschrijving
De geschiedenis van Châteauneuf-du-Pape is verweven met religie en gedrenkt in wijn. Het gelijknamige dorp ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14e eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei en een dikke laag grote, ronde keien. Overdag absorberen de keien de zonnewarmte die 's nachts weer wordt afgegeven om behulpzaam te zijn bij het rijpingsproces van de druiven. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd en wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De oogstdatum van deze Châteauneuf-du-Pape Blanc wordt nauwkeurig bepaald om de gewenste zuurgraad, die voor stabiliteit in de wijn zorgt, te behouden. Na persing vindt de gisting plaats in temperatuur gereguleerde vaten waarna de jonge wijn korte tijd rijpt op zijn lie en gebotteld wordt. Alles is erop gericht om de frisheid in de wijn te behouden. Proefnotities: Fonkelend goudgeel van kleur, in de neus impressies van bloesem en lelie. De smaak is fris en mooi in balans met een vleugje citrus.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3391180019812
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3391180019805
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Het dorp ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14e eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristiieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei en een dikke laag grote, ronde keien.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
COTES DU RHONE
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Châteauneuf-du-Pape "La Bernardine" Blanc
Wijn/Spijs combinatie
Carpaccio van tonijn, brandade van kabeljauw, Daurade met venkel, maar ook bij een pot au feu van boerderijhoen met groene olijven.
Rijping
Rijping in vaten op de
Bodem type
Oude terrassen uit het kwartair met op de bodem leisteen vanuit de Alpen.
Druivensoort
clairette, grenache blanc
Jaar
2022
Druivensoort
Grenache Blanc,Clairette