Château Maris Les Anciens

Artikelnummer
7000007920
Betoverend bouquet van zwarte bessen, kruiden, zoete tabak en geroosterde kruiden. De frisse en levendige zuren van de carignandruif zorgen voor een complexe maar niet te zware wijn. Wijnmaker Robert Eden geldt als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en Demeter gecertificeerd. Robert Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines.
Omschrijving
Château Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. Robert Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als 'outstanding wines'. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Château Maris de wijnkaarten sieren. De druiven voor deze cuvée groeien op een terroir van klei, kalk en zandsteen. Na fermentatie van 8 dagen in open betonnen cuves, houten vaten en een maceratie van 5 weken rijpt de jonge wijn 6 maanden op zogenaamde Nomblot eggs. Eivormige, betonnen tanks gemaakt van Loire-zand en grind. Hierin wordt de lie continu omhoog geduwd door een interne stroom die op een draaikolk lijkt. De legendarische pionier Michel Chapoutier was hiervan een van de ontwerpers. Proefnotities: Betoverend bouquet van zwarte bessen, kruiden, zoete tabak en geroosterde kruiden. De frisse en levendige zuren van de (90 jaar oude) carignandruif zorgen voor een complexe maar niet te zware wijn.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3591806110026
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3591800110299
Alcohol percentage
15%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
In de Premier Cru La Livinière, aan de voet van de Montagne Noire.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
LANGUEDOC
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château Maris Les Anciens
Wijn/Spijs combinatie
Uitstekende begeleider van: geroosterde slakken met knoflookmayonaise, worsten van de grill, geroosterd rund, varkens- en lamsvlees, harde belegen kazen en blauwe schimmelkazen.
Druivensoort
carignan, grenache noir
Jaar
2016
Druivensoort
Carignan,Grenache Noir